Connect with us

technokrata

2.2 millión fizettek Metapayen keresztül a Szigeten

metapay

Dotkom

2.2 millión fizettek Metapayen keresztül a Szigeten

Mindezt 1200 terminálon keresztül bonyolították le. Emellett bemutatkozott egy másik újdonság: az elektronikus beléptetés ellenőrző rendszer is.

Idén változott a tavalyi trend. Míg 2011-ben a készpénzes feltöltés összege volt több, idén a forgalom többségét (55 százalékát) a bankkártyás feltöltés adta. A készpénzmentes fizetési rendszer a Mastercard és az OTP Bank együttműködésével idén már minden MasterCard PayPass, vagy Maestro PayPass logóval ellátott bankkártyát is elfogadott fizetési eszközként.

A Metapay a Fesztiválkártya rendszerén keresztül ebben az évben eddig négy hazai fesztiválon több mint 3.300.000 tranzakciót kezelt biztonságosan. Az OTP Klub Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget fesztiválok fizetési eszköze volt a Metapay Fesztiválkártya. A most zárult Szigeten a Fesztiválkártya-rendszer Facebook összekötéssel is gazdagodott: a felhasználók regisztrálhatták magukat Facebook bejelentkezéssel, így – ha engedélyt adtak rá -, a hírfolyamban megjelent, hogy merre és mikor jártak, fizettek a Sziget területén.

A Metapay a saját bázisára való beléptetést már a maga által fejlesztett, csippel ellátott karszalaggal oldotta meg, amely egyaránt volt alkalmas fizetésre és a belépési jogosultságok ellenőrzésére. A 2012-es Szigeten 26 feltöltő ponton, közel 150 pénztáros és hosztesz segítette a rendszer működését. A háttérben további 35 munkatárs biztosította a rendszer informatikai támogatását, üzemeltetését és tíz pénzügyi munkatárs felügyelte az elszámolást.

Ugyancsak tavaly állt rendszerbe az első elektronikus BKV-jegy, amelyet a Metapay CityPass-ra keresztelt csipes karszalagja hordozott. Egy héten keresztül a BKV munkatársai maguk is megtapasztalhatták, hogy sokkal gyorsabb, kényelmesebb és konfliktus-mentesebb az elektronikus jegy ellenőrzése.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp