Connect with us

Hirdetés

technokrata

2.2 millión fizettek Metapayen keresztül a Szigeten

Dotkom

2.2 millión fizettek Metapayen keresztül a Szigeten

Mindezt 1200 terminálon keresztül bonyolították le. Emellett bemutatkozott egy másik újdonság: az elektronikus beléptetés ellenőrző rendszer is.

Idén változott a tavalyi trend. Míg 2011-ben a készpénzes feltöltés összege volt több, idén a forgalom többségét (55 százalékát) a bankkártyás feltöltés adta. A készpénzmentes fizetési rendszer a Mastercard és az OTP Bank együttműködésével idén már minden MasterCard PayPass, vagy Maestro PayPass logóval ellátott bankkártyát is elfogadott fizetési eszközként.

A Metapay a Fesztiválkártya rendszerén keresztül ebben az évben eddig négy hazai fesztiválon több mint 3.300.000 tranzakciót kezelt biztonságosan. Az OTP Klub Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget fesztiválok fizetési eszköze volt a Metapay Fesztiválkártya. A most zárult Szigeten a Fesztiválkártya-rendszer Facebook összekötéssel is gazdagodott: a felhasználók regisztrálhatták magukat Facebook bejelentkezéssel, így – ha engedélyt adtak rá -, a hírfolyamban megjelent, hogy merre és mikor jártak, fizettek a Sziget területén.

A Metapay a saját bázisára való beléptetést már a maga által fejlesztett, csippel ellátott karszalaggal oldotta meg, amely egyaránt volt alkalmas fizetésre és a belépési jogosultságok ellenőrzésére. A 2012-es Szigeten 26 feltöltő ponton, közel 150 pénztáros és hosztesz segítette a rendszer működését. A háttérben további 35 munkatárs biztosította a rendszer informatikai támogatását, üzemeltetését és tíz pénzügyi munkatárs felügyelte az elszámolást.

Ugyancsak tavaly állt rendszerbe az első elektronikus BKV-jegy, amelyet a Metapay CityPass-ra keresztelt csipes karszalagja hordozott. Egy héten keresztül a BKV munkatársai maguk is megtapasztalhatták, hogy sokkal gyorsabb, kényelmesebb és konfliktus-mentesebb az elektronikus jegy ellenőrzése.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés