Connect with us

technokrata

Legjobbak közt is ott a magyar a Webit Congress 2012 startup versenyében

sportwarez

Dotkom

Legjobbak közt is ott a magyar a Webit Congress 2012 startup versenyében

A legjobbak közé került két magyar fiatal projektje Európa és Közel-Kelet legnagyobb digitális konferenciája, a Webit Congress 2012 startup versenyében.

A magyar és nemzetközi csapatsportéletet megreformáló innovatív vállalkozás, a sportwavez megálmodóit 503 jelentkezői közül választotta a digitális szakma legnagyobb szakembereit felsorakoztató nemzetközi zsűri a legjobb 49 közé. Az, hogy a magyarok részt vehetnek-e az EMEA régió legnagyobb digitális konferenciáján szervezett döntőn, a közönség online szavazatain múlik.

„A küldetésünk, hogy digitális eszközökkel 21. századi alapokra emeljük az amatőr csapatsport támogatását. Mindezt úgy, hogy a hasznos alapfunkciók mellé behozzuk az egészbe a mai digitális világ alapvető mozgatórugójának tekintett játékosságot, valamint a valós eredményeken alapuló digitális elismerést, lehetővé téve ezzel a tehetségkutatás teljesen új alapokra helyezését” – így fogalmazza meg a sporwavez küldetését Marosi Balázs és Hudecz Attila, akik amatőr futballistaként maguk is rendszeresen szembesülnek azokkal a napi teendőkkel, amelyek a csapatsportok menedzselésével járnak és azokkal a kiaknázatlan lehetőségekkel, amelyek nemcsak megkönnyíthetik a csapatsportot, de lehetőséget adnak annak fejlesztésére is.

A sportwavez egy tematizált közösségi oldal, amely olyan csapatszervezési és csapatmenedzselési alapfunkciókra épít, melyek jelentősen csökkenthetik a tevékenységek koordinálására fordított időt, átláthatóbbá teszik a meccsek eredményeinek követését, valamint a helyszíni szervezést és az adminisztrációs feladatokat. Azonban mindezek mellett olyan plusz funkciókat tartalmaz, amelyek alapjaiban forradalmasítják az amatőr csapatsportok világát, hiszen lehetővé teszik az ellenfelek pontos megismerését az erősségtől a fair play faktorig, így a taktikai felkészülést is támogatják. Ráadásul a valós életben elért eredményeket, a játékosok teljesítményét digitális érmékkel (badge) jelenítik meg az online felületen.

Marosi Balázs és Hudecz Attila tervei alapján az oldal segítségével a jövőben egyedülálló módon nyithatják meg az utat a digitális tehetségkutatás felé, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy olyan fiatalok is a legnagyobb klubok játékos-megfigyelőinek látóterébe kerüljenek, akik tehetségének híre a mai körülmények között soha nem jutna el a megfelelő szintre.

A sportwavez terve ma már nemcsak álom, elindult a megvalósulás útján, a koncepció megalkotóinak tervei szerint néhány hónapon belül már a nagyközönség számára is elérhető lesz.  Azonban most lehetőségük nyílhat arra is, hogy még nagyobb nyilvánosságot kapjanak nemcsak hazai, de nemzetközi szinten az idén negyedik alkalommal megrendezendő Webit Congress 2012 rendezvényen Isztambulban, az egyik legnagyobb, startupoknak megrendezett verseny keretében. A tervet a verseny zsűrije a legötletesebbek közé jelölte, és 31 esélyes projekt között ezzel lehetőséget adtak arra, hogy a sportwavez csapata bejusson a döntőben még szabad 3 hely egyikére, és személyesen is prezentálja a konferenciára várt 6000 ember és a zsűri előtt elképzelését.

Mindehhez azonban segítségre, a közönség szavazataira van szükség, hiszen az esélyes 31 közül csak 3 kap lehetőséget a már kiválasztott 18 döntős csapat mellett a személyes megjelenésre. Augusztus 8-15. között a fiatalok várják a szavazatokat az alábbi linken a sportwavez koncepcióra: http://webitexpo.com/en/webit/2012/startup.html/41

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle