Connect with us

technokrata

Gyerekek keze munkáját dicsérik a Samsung eszközei?

young-chinese-workers-630x366

Dotkom

Gyerekek keze munkáját dicsérik a Samsung eszközei?

Az egyik Samsung beszállítóját azzal vádolják, hogy gyerekeket dolgoztat.

Emlékeznek még azokra a pici kis esernyőkre, amiket a koktélokhoz adtak és ki lehetett nyitni, meg be lehetett csukni? Aztán meg landolt a kukában? Nos, gyerekek csinálták, éhbérért. És most akinek van Samsung eszköze, nézzen rá és gondoljon arra, hogy vannak bizonyos alkatrészei, melyeket gyerekek készítettek. A Samsungot ellátó HEG Electronicsnál tört ki a botrány, ugyanis úgy néz ki, hogy gyerekeket alkalmaz a gyártósoroknál. A céget egy New York-i székhelyű szervezet, a China Labor Watch buktatta le, méghozzá oly módon, hogy titkos látogatásuk során hét olyan alkalmazottat is találtak, akik 16 évnél fiatalabbak voltak. Ebből az egyik lány azt mondta, hogy még csak 14 éves, bár hivatalos dokumentuma nem volt erről.

A jelentés szerint 50 és 100 közötti az azon dolgozók száma a HEG-nél, akik fiatalkorúak. Az üzemben pedig összesen 2000-en dolgoznak. És hogy hogy jön ide a Samsung? Lehet, hogy a dél-koreai vállalatnak csak az egyik beszállítója a HEG, de a HEG-nek a Samsung a legnagyobb partnere, akinek alkatrészeket szállítanak, bár az LG és a Motorola is szerez be tőlük ezt-azt. A Samsung elmondása szerint idén eddig kétszer folytattak helyszíni ellenőrzést a HEG-nél és megvizsgálták a dolgozók munkakörülményeit is, de semmilyen szabálytalansággal nem találkoztak.

Ha a Samsung ki akar kerülni a gyanú árnyékából, akkor azonnal meg kell szakítania a kapcsolatokat a HEG-gel és új beszállító után kell néznie. Ha marad minden a régiben, akkor azzal elfogadja azt a tényt, hogy gyerekek dolgoznak a beszállítójánál és ez rossz fényben mutatná fel azt a vállalatot, mely felelősséget vállalat a jövő reménységeiért, főszponzora az Olimpiának. A természet ihlette, gyermeki segítséggel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle