Connect with us

technokrata

24 kamerával közvetít a YouTube a Szigetről

92817

Dotkom

24 kamerával közvetít a YouTube a Szigetről

Méghozzá három színpadról: a Nagyszínpadról, a Világzenei Party Nagyszínpadról és az A38 Színpadról. A hatvan fős stáb 24 kamerával közvetíti élőben a koncerteket.

Az interneten és Szigetre kihelyezett ledfalakon ugyanaz a közvetítés lesz látható, mint a Sziget hivatalos YouTube-oldalán. Az élő közvetítés a Sziget első napján, augusztus 8-án indul, a három csatornán futó műsor a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható. A koncertek legjobb pillanatai a fesztivál után még további 3 hónapig megtekinthetőek lesznek. A közvetítést ismétlik, hogy a fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le.

M. Nagy Richárd, a közvetítés vezető rendezője elmondta: a lehető legjobb közvetítést szeretnék nyújtani reményei szerint több mint egymillió nézőnek. A Pop-Rock Nagyszínpad műsorát 16, a Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad koncertjeit 4-4 kamerával veszik fel. “A kivetítőkre és a netes nézőkre is gondolnunk kell. Azok, akik a számítógépen nézik a koncerteket, szívesebben látnak tágabb képeket, míg akik a helyszínen vannak, a közelieket kedvelik, szeretnék látni az énekest, a gitárost” – fogalmazott a vezető rendező, aki hangsúlyozta, nagyon izgulnak, hiszen ez lesz az első élő YouTube-közvetítés Magyarországról. Hozzátette: a feladatuk nem egy-egy koncert, hanem egy fesztivál közvetítése, ami sokkal “komplexebb” feladat.
 Sajnos egy-két zenekar nem engedélyezte a műsor felvételét, ilyenkor a közvetítés megszakad, és visszaszámlálás indul a következő fellépőig. A szervezők hozzátették, hogy még mindig érkeznek engedélyek a zenekaroktól, ezért a YouTube-on lehet nyomon követni, melyik koncert lesz látható.

A szervezők kiemelték: a hangot külön is szerkesztik, hogy minél jobb minőségben kerüljön a közvetítésbe. A rögzítőállomásra futnak be a színpadokról a jelek, amelyeket a Londonba küldenek földi vonalakon keresztül. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp