Connect with us

Hirdetés

technokrata

ZTE: Nem dolgoztatunk feketén

Dotkom

ZTE: Nem dolgoztatunk feketén

A kínai ZTE reagált a múlt heti eseményre, miszerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illegális munkavállalókat keresett a cég törökbálinti központjában.

“A magyar sajtóban megjelent hírekre reagálva a ZTE megerősíti, hogy a NAV néhány napja irodájában járt. Ezzel együtt a ZTE hangsúlyozza, hogy minden magyar törvényt és szabályt betartva működik.

A ZTE hosszú távú távon tervez és fektet be Magyarországon. Végfelhasználói eszközöket és hálózati rendszereket szállítanak vezetékes és mobilszolgáltatóknak valamint vállalati ügyfeleknek. Az ehhez kapcsolódó üzleti tevékenységek támogatására, a cég létrehozta a ZTE Hungary kft magyar leányvállalatát. A helyi üzlet mellett a vállalat Budapestre hozta Európai Regionális Hálózatüzemeltető Központját, hogy több más országban működő ZTE-hálózat működését is innen menedzselje. A magyarországi üzletmenet fejlődésének függvényében, a társaság további beruházásokat és magasan képzett magyar munkaerő alkalmazását tervezi.

Ennélfogva, a ZTE legalapvetőbb érdeke, hogy minden magyar törvénynek és szabályozásnak megfeleljen most és a jövőre nézve is. ”

Az ügy előzménye, hogy a múlt héten házkutatást tartott a NAV a Telenor törökbálinti székházában. A gyanú szerint az egyik bérlő, a ZTE feketén dolgoztatja számos munkavállalóját, méghozzá munkavállalásra alkalmatlan vízummal rendelkező kínai mérnököket. A Telenor már az akció után elhatárolódott az esettől. A kínai ZTE egyébként a norvég telekommunikációs vállalat hálózatfejlesztésének egyik beszállítója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés