Connect with us

Hirdetés

technokrata

Duplázott a Telenor Hipernet

Dotkom

Duplázott a Telenor Hipernet

A 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet kínáló szolgáltatást a Telenor már 60 településen 700 ezer lakos számára nyújtja.

A Hipernet 84 az év folyamán Magyarország egyre több területén lesz elérhető: Szombathely, Kazincbarcika, Sárospatak, Keszthely, Balatonfüred, Jászberény, Kalocsa, Szentes, Veszprém, Nagykőrös, Hévíz, Velence és más városok mellett a szolgáltató olyan településeken is bevezeti az új szolgáltatást, ahol vezetékes technológiával jelenleg nem érhető el nagy sávszélesség. A vállalat szerint a Hipernet 84 bevezetése javíthatja azon vidéki lakosok információs és gazdasági lehetőségeit, akik korábban nem vagy csak korlátozottan érhették el az internetet. A mobilszolgáltató ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a telekommunikációs szektort többszörösen sújtó, párhuzamosan kivetett különadók éppen az ilyen beruházások további megvalósulását veszélyeztetik, holott a mobil szélessáv országos terjedése kulcsszerepet játszik a munkahelyteremtés, illetve az új vállalkozások létrejöttének ösztönzésében, az oktatás színvonalának javításában és mindezeken keresztül a vidéki gazdaság élénkítésében.

A szolgáltató mobilinternet-kínálatának legújabb eleme – a többi között – HD minőségű videókonferenciára, nagyméretű grafikai állományok továbbítására, kiterjedt adatbázisok távoli kezelésére egyaránt alkalmas, hiszen lehetővé teszi a munkát óriásfájlokkal is. A népszerű felhőszolgáltatások használata szintén gyorsabbá és kényelmesebbé válik a Hipernet 84-gyel. A mobilszolgáltató arra számít, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a számítógépes játékok felhasználói is egyre többen használják majd az új Hipernet csomagot, mivel számukra a kiemelkedően nagy sávszélesség mellett a gyors válaszidő is fontos.

A Telenor a Hipernet 84 csomag mellé gondoskodik olyan modemről is, amely kompatibilis a 84 Mbps névleges maximális letöltési sebességet biztosító technológiával. Ez az eszköz automatikusan vált vissza az adott régióban rendelkezésre álló legnagyobb sávszélességre, azokon területeken, ahol a 84 Mbps névleges letöltési sebesség még nem érhető el.

Az új 80 Mbits-es csomag korlátlan elektronikus levelezést és böngészést tesz lehetővé belföldön két év hűséggel. A szolgáltató a sávszélesség mellett az egyéb szolgáltatásokra használható forgalmi keretet a Hipernet 42 ajánlathoz képest is megduplázta, így havonta 40 GB-nyi adatforgalom áll a felhasználók rendelkezésére. Ahol elérhető, ott a Hipernet 84 a Hipernet 42 csomag díjai szerint vehető igénybe.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés