Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legyen az otthonod a munkahelyed!

Dotkom

Legyen az otthonod a munkahelyed!

Így akár tízezreket spórolhatunk meg, nincs buszozás, nincs autókázás, se menetidő,se ingyenes parkolóhely-vadászat. Ráadásul kicsi az esélye, hogy elkésünk és még mindig jobb, mint ha a munkahelyünk lenne az otthonunk.

Világszerte hódít a távmunka, Magyarországon viszont még gyerekcipőben jár, miközben a magyar munkavállalók nyitottak lennének rá. A távmunka beruházási költségei meg sem közelítik a vele elérhető megtakarításokat, ráadásul jótékony hatással van a munkavégzés hatékonyságára is. Az ACE Telecom olyan egyedileg kialakított megoldásokat kínál, amellyel egy néhány fős kisvállalkozás, vagy akár egy több száz főt foglalkoztató nagyvállalat is követheti a nemzetközi trendet. Így a munkavállalók kényelmes otthoni környezetben dolgozhatnak, miközben biztonságosan elérik a belső irodai hálózatot, a közös meghajtókat, sőt fogadhatják az irodai telefonmellékükre érkező hívásokat.

A távmunka elterjedése világméretű trend: a feltörekvő piacokon minden negyedik, és még nemzetközi átlagban is minden hatodik (17%) alkalmazott dolgozik otthonról, de legalábbis irodán kívüli helyről. Magyarországon ugyanakkor csak a foglalkoztatottak három százalékának adott ez a lehetőség. Az alacsony hazai elterjedtség különösen meglepő annak fényében, hogy itthon is 74 százalék tartja hatékonyabbnak az otthoni munkát. Sőt, a megkérdezettek fele (51%) szerint kevesebb stresszel jár, már csak a lakóhely és a munkahely közti utazás miatt is.

Szigetszerű működés

A vállalkozások IT infrastruktúráját vizsgálva rendszerint – ma már elavultnak számító – ADSL vagy más, többnyire aszimmetrikus sávszélességű internetkapcsolat jellemző. Ez komoly korlátokat szab a telephelyek közti online kommunikációban, és így az ehhez informatikai szempontból hasonló távmunkában is. A különböző telephelyek ráadásul nem érnek el közös alkalmazásokat, eszközöket, például távolról nem tudják használni a számlázási rendszert, vagy nem küldhetnek dokumentumokat az irodai nyomtatóra. A közös tárhelyek használata is egy-egy irodaépületre korlátozódik, amelyek csak az ott dolgozókat kapcsolják össze, így a telephelyek egymástól elszigeteltek. Hasonló a helyzet a telefonos kommunikáció terén, irodánként más-más, gyakran még hagyományos PBX alközpontot tartanak fent, ami miatt szinte elképzelhetetlen, hogy különböző telephelyek munkatársai, vagy akár az otthonról dolgozó kollégák mellékek hívásával, azaz gyakorlatilag díjmentesen kereshessék egymást. A helyzetet tovább nehezíti a telephelyenként gyakran eltérő internet- és telefonszolgáltató.

Behálózva

1. lépés: A külső hálózat – Stabil, megbízható minőségű és sávszélességű internet hozzáférés kiépítése
Ez ideális esetben bérelt vonali, de legalább fél bérelt vonali szolgáltatást jelent a központban és a telephelyeken. Ilyenek az ACE Telecom vállalati, bérelt vonali internet szolgáltatásai (DataCargo, MetroLink). További biztonságot és magasabb fokú rendelkezésre állást nyújthat egy tartalék vonal bekötése, mely az elsődleges kapcsolat kiesésekor azonnal biztosítja a folyamatos internet elérést. A munkavállalók számára a lakossági ZeroLine jelenthet megoldást, szimmetrikus sávszélességgel és magas fokú rendelkezésre állással. A munkatársak otthoni internet hozzáféréseihez olyan eszközre van szükség, amely előre konfigurált és plug&play módon beüzemelhető, ezáltal a kifelé irányuló hálózat már maga a céges belső hálózat (VPN).

II. lépés: A belső hálózat – Virtualizáció és VPN
A hálózati meghajtókat és a közös alkalmazásokat futtató berendezéseket szervertermi körülmények között működő berendezéseken virtualizált formában érdemes használni. Távmunka esetén különösen fontos, hogy a távolról elérendő eszközök és alkalmazások biztonságos helyen üzemeljenek. A közös használatú eszközökhöz és alkalmazásokhoz szükséges virtuális szerverhoszting, virtuális drive vagy akár fizikai szerverhoszting szolgáltatások szintén megtalálhatók az ACE Telecom portfóliójában. A céges belső hálózat (VPN) létrehozására és az otthoni internetelérés kapcsán szükséges VLAN megoldására a vállalat szintén felkészült, és nagy tapasztalattal rendelkezik a területen.

III. lépés: Közös kommunikációs hálózat – IP alapokon, akár virtualizálva
A vállalati kommunikáció terén ajánlott rugalmasan bővíthető IP alközpont alkalmazása, amelyre egy-egy újabb mellék felvétele nem jelent nehézséget, távoli felhasználó (munkatársak otthoni, vagy egyéb telephelyek mellékei) esetén sem. Az ACE Telecom VoiceNet szolgáltatása megoldást jelent  a kommunikáció egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tételére virtuális, vagy akár fizikai IP telefonközpontokkal és IP telefon készülékekkel.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés