Connect with us

Legyen az otthonod a munkahelyed!

idea_3_4_1276121768.4388_closet-home-office-thumb

Dotkom

Legyen az otthonod a munkahelyed!

Így akár tízezreket spórolhatunk meg, nincs buszozás, nincs autókázás, se menetidő,se ingyenes parkolóhely-vadászat. Ráadásul kicsi az esélye, hogy elkésünk és még mindig jobb, mint ha a munkahelyünk lenne az otthonunk.

Világszerte hódít a távmunka, Magyarországon viszont még gyerekcipőben jár, miközben a magyar munkavállalók nyitottak lennének rá. A távmunka beruházási költségei meg sem közelítik a vele elérhető megtakarításokat, ráadásul jótékony hatással van a munkavégzés hatékonyságára is. Az ACE Telecom olyan egyedileg kialakított megoldásokat kínál, amellyel egy néhány fős kisvállalkozás, vagy akár egy több száz főt foglalkoztató nagyvállalat is követheti a nemzetközi trendet. Így a munkavállalók kényelmes otthoni környezetben dolgozhatnak, miközben biztonságosan elérik a belső irodai hálózatot, a közös meghajtókat, sőt fogadhatják az irodai telefonmellékükre érkező hívásokat.

A távmunka elterjedése világméretű trend: a feltörekvő piacokon minden negyedik, és még nemzetközi átlagban is minden hatodik (17%) alkalmazott dolgozik otthonról, de legalábbis irodán kívüli helyről. Magyarországon ugyanakkor csak a foglalkoztatottak három százalékának adott ez a lehetőség. Az alacsony hazai elterjedtség különösen meglepő annak fényében, hogy itthon is 74 százalék tartja hatékonyabbnak az otthoni munkát. Sőt, a megkérdezettek fele (51%) szerint kevesebb stresszel jár, már csak a lakóhely és a munkahely közti utazás miatt is.

Szigetszerű működés

A vállalkozások IT infrastruktúráját vizsgálva rendszerint – ma már elavultnak számító – ADSL vagy más, többnyire aszimmetrikus sávszélességű internetkapcsolat jellemző. Ez komoly korlátokat szab a telephelyek közti online kommunikációban, és így az ehhez informatikai szempontból hasonló távmunkában is. A különböző telephelyek ráadásul nem érnek el közös alkalmazásokat, eszközöket, például távolról nem tudják használni a számlázási rendszert, vagy nem küldhetnek dokumentumokat az irodai nyomtatóra. A közös tárhelyek használata is egy-egy irodaépületre korlátozódik, amelyek csak az ott dolgozókat kapcsolják össze, így a telephelyek egymástól elszigeteltek. Hasonló a helyzet a telefonos kommunikáció terén, irodánként más-más, gyakran még hagyományos PBX alközpontot tartanak fent, ami miatt szinte elképzelhetetlen, hogy különböző telephelyek munkatársai, vagy akár az otthonról dolgozó kollégák mellékek hívásával, azaz gyakorlatilag díjmentesen kereshessék egymást. A helyzetet tovább nehezíti a telephelyenként gyakran eltérő internet- és telefonszolgáltató.

Behálózva

1. lépés: A külső hálózat – Stabil, megbízható minőségű és sávszélességű internet hozzáférés kiépítése
Ez ideális esetben bérelt vonali, de legalább fél bérelt vonali szolgáltatást jelent a központban és a telephelyeken. Ilyenek az ACE Telecom vállalati, bérelt vonali internet szolgáltatásai (DataCargo, MetroLink). További biztonságot és magasabb fokú rendelkezésre állást nyújthat egy tartalék vonal bekötése, mely az elsődleges kapcsolat kiesésekor azonnal biztosítja a folyamatos internet elérést. A munkavállalók számára a lakossági ZeroLine jelenthet megoldást, szimmetrikus sávszélességgel és magas fokú rendelkezésre állással. A munkatársak otthoni internet hozzáféréseihez olyan eszközre van szükség, amely előre konfigurált és plug&play módon beüzemelhető, ezáltal a kifelé irányuló hálózat már maga a céges belső hálózat (VPN).

II. lépés: A belső hálózat – Virtualizáció és VPN
A hálózati meghajtókat és a közös alkalmazásokat futtató berendezéseket szervertermi körülmények között működő berendezéseken virtualizált formában érdemes használni. Távmunka esetén különösen fontos, hogy a távolról elérendő eszközök és alkalmazások biztonságos helyen üzemeljenek. A közös használatú eszközökhöz és alkalmazásokhoz szükséges virtuális szerverhoszting, virtuális drive vagy akár fizikai szerverhoszting szolgáltatások szintén megtalálhatók az ACE Telecom portfóliójában. A céges belső hálózat (VPN) létrehozására és az otthoni internetelérés kapcsán szükséges VLAN megoldására a vállalat szintén felkészült, és nagy tapasztalattal rendelkezik a területen.

III. lépés: Közös kommunikációs hálózat – IP alapokon, akár virtualizálva
A vállalati kommunikáció terén ajánlott rugalmasan bővíthető IP alközpont alkalmazása, amelyre egy-egy újabb mellék felvétele nem jelent nehézséget, távoli felhasználó (munkatársak otthoni, vagy egyéb telephelyek mellékei) esetén sem. Az ACE Telecom VoiceNet szolgáltatása megoldást jelent  a kommunikáció egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tételére virtuális, vagy akár fizikai IP telefonközpontokkal és IP telefon készülékekkel.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom