Connect with us

A kínai kormány keményen rászállt a netes csalókra

china-hacker-police-hack-internet-computer

Dotkom

A kínai kormány keményen rászállt a netes csalókra

A kínai hatóságok 89 olyan honlapot szüntettek meg, amelyeket csalárd módon kormányzati szervek, jótékonysági csoportok portáljainak tüntettek fel – derült ki az állami internetfelügyelet kedden kiadott közleményéből.

A lebukott üzemeltetők közül többen azt a látszatot keltették, mintha korrupcióellenes, vagy más bűnüldöző szervek szolgálatában állnának, s eddig még az ellenőröket is sikerrel megtévesztették. Az alkalmazottak negatív híreket, híreszteléseket fogalmaztak és azzal fenyegették meg az érintetteket, hogy megfelelő fizetség híján publikálják az írásaikat.

A legtöbb esetben a hallgatást fizettették meg, s többen szövetségbe tömörülve zsaroltak szervezeteket, vállalatokat, magánszemélyeket. A “Kínai internetfelügyelet és nyomozó hatóság” álhonlapja például közreműködést ajánlott az online csalók kézre kerítéséhez, s a szolgáltatásáért eljárási díjat számolt, vagy letétet követelt. A kampány során a közbiztonsági tárca egy hamis rendőrségi honlapra is rábukkant, négy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A legutóbbi ellenőrzések során kiderült az is, hogy egyesek kormányzati szervek nevében hamis újságíró igazolványokat gyártottak és értékesítettek több ezer jüant kérve darabjáért (1 jüan=36 forint). A kínai internetfelügyelet azt ígéri, hogy a hatóságokkal együtt folytatja az ellenőrzéseket és a lakosságot is bejelentésekre ösztönzi. Áprilisban 42 weblapot zárattak be, s akkor is legfőképp azért, mert álriporterek hamis igazolvánnyal kormányzati hivatalok, állami intézmények alkalmazottaiként léptek fel, majd a megtévesztett szervezeteket, személyeket megzsarolták. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom