Connect with us

Több mint hárommilliárd forintnyi jüant csalt ki egy bűnszervezet a befektetőktől

china-trade-imbalance

Dotkom

Több mint hárommilliárd forintnyi jüant csalt ki egy bűnszervezet a befektetőktől

A mintegy 260 fős bűnbanda virtuális befektetésként árulta a semmit Sanghajban, háromezren rá is haraptak a „lehetőségre”.

A bűnszervezet mintegy 260 tagja az interneten hirdette szolgáltatásait, vagyis gyorsan és magas profitot hozó professzionális befektetéseket – idézi az újság a sanghaji rendőrség közleményét.  A megtakarítással rendelkezőknek mindössze telefonon kellett jelentkezniük, és csekély közvetítői díjért képzett brókerek adtak tanácsot nekik, és le is bonyolították az ügyleteket. A hirdetésre több mint háromezren fektettek be valamekkora összeget a cégen keresztül, köztük volt olyan, aki kétmillió jüant (75 millió forint).

A Shanghai Dailynek nyilatkozó egyik áldozat elmondta: először gyanúsnak találta a hirdetést, de aztán elment a cég Sanghaj Szungcsiang (Songjiang) kerületében fekvő irodájába. A hely berendezése, a sűrű telefonhívásokat fogadó és számítógépeiken szorgalmasan dolgozó brókerek látványa meggyőzte a hirdetés valóságtartalmáról, s végül 30 ezer jüant (1,1 millió forint) fektetett be egy bróker tanácsát követve. A pénzt két napon belül elvesztette, a befektetési tanácsadó szerint a “kockázatos piacok miatt”, az összeg a valóságban ugyanakkor a bróker számláján landolt. A kárvallott ezt követően jelentette az esetet a rendőrségen, ahol kiderült: előtte már sok százan jelentkeztek hasonló vádakkal. Azt egyelőre nem lehet tudni, a kárvallottak visszakapják-e pénzüket, mint ahogy azt sem, milyen büntetés vár a bűnösökre. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom