Connect with us

Ha rövid időre is, de lesz magyar 3D-s tévécsatorna

3dtv

Dotkom

Ha rövid időre is, de lesz magyar 3D-s tévécsatorna

2012. június 25-én az MTV Zrt.-MTVA m3D néven elindítja Magyarország első 3D televíziós csatornáját, így az arra alkalmas televízió készülékkel rendelkezők, kizárólag a Mindig Tv-n nézhetik 3D-ben a Labdarúgó Európa Bajnokság döntőjét előfizetési díj nélkül.

A döntőn kívül az adást  továbbító szolgáltatókkal szerződésben álló televízió nézők 3D-ben is élvezhetik a Londoni Olimpiai Játékok kiemelt sportágainak közvetítését, valamint az MTVA kifejezetten az 50 napos kísérleti adásra összeállított exkluzív filmcsomagját, jelentette be június 12-i sajtótájékoztatóján dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgató-helyettese, és Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa.

 Ismét fontos és meghatározó állomásához érkezett a magyar televíziózás

A Magyar Televízió 2008-ban már HD minőségben sugározta a pekingi olimpiát. Az idén pedig kísérleti csatornája a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét és a londoni olimpiát teszi elérhetővé 3D-ben is – látványos térélményt nyújtva. A közszolgálati média – kísérleti jelleggel – 2012. június 25-én, délelőtt 10 órától augusztus 12-éig, a XXX. nyári olimpiai játékok zárásáig 3D-s műsorokat sugároz sportbarátoknak és mindazoknak, akik a 3D képélményére vágynak. A sportesemények mellett a csatorna más, látványos és szórakoztató 3D programokkal is várja nézőit. Láthatják a magyar könnyűzenei élet legfrissebb koncertjeit a Republic együttestől kezdve az Omega 2012-es szuperkoncertjéig. Napközben Főzőshow, cirkuszi bemutatók, űrkutatásról szóló, a Genfi autószalont és más autós rendezvényeket, a világ filmfesztiváljait és premierjeit bemutató műsorok mellett számtalan vadonatúj természetfilmet vagy épp extrém sportbemutatókat láthatnak nézőink, vagy a fotelben ülve körbeutazhatják a világot a leghíresebb városokat, nyaraló- és kirándulóhelyeket bemutató sorozatunkkal. Esténként többek közt egészestés rajzfilmeket, koncerteket, a Wim Wenders által rendezett, az Európai Filmakadémia díjával jutalmazott táncfilmet, Koncsalovszkij fantasy filmjét, a Diótörőt, vagy Michael Flatley Lord of the Dance előadásának 3D-s ősbemutatóját ajánljuk figyelmükbe. A magyar filmkészítők lépést tartanak a technikai vívmányok kihívásaival, és a világ alkotóival. A magyar 3D filmkészítés legújabb, Magyarország és Erdély kastélyait és természeti szépségeit is az, egyenlőre 50 napon keresztül sugárzó csatorna.

A csodálatos  filmek nagy részét  2D (HD) joggal is megvásárolta az MTVA,, így azok nemcsak a 3D hozzáféréssel rendelkezők  számára lesz elérhető.  A műsorokat 2D-ben is levetítjük egy későbbi időpontban. Az ötvennapos kísérleti adás alatt igyekszünk hozzájuttatni a kivételes élményhez 3D hozzáféréssel nem rendelkező nézőinket is. A Cinema Cityvel kötött megállapodásunk értelmében Budapesten és több vidéki város filmszínházában is látható lesz az m3D csatorna.

Mindenki előtt

Az Antenna Hungária Európában az elsők között indít 3D tesztsugárzást a digitális földfelszíni televíziós platformon A műsorszórás júnus 18-án tesztsugárzással indul a budapesti Széchenyi-hegyről és tető-, illetve egyes helyeken szobaantennával is fogható lesz Budapesten és környékén. Kábeltelevíziós előfizetés esetén a július 2-a utáni vételi lehetőségről a szolgáltatók tudnak felvilágosítást adni. A 3D képet csak a 3D tartalmak megjelenítésére alkalmas tévékészülékeken lehet élvezni.

 

A Budapest és környékén fogható kísérleti sugárzás keretében 2012. július 1-jén kizárólag a MinDig TV-n érhetik el 3D-ben az érdeklődők a Futball Európa-bajnokság döntőjét. A július-augusztusi időszakban ingyenesen elérhető 3D tesztsugárzással bővül ki a MinDig TV kínálata, a Nyári Olimpiai Játékok idejére.

Tavaly a digitális földfelszíni televízió bizonyult a leggyorsabban bővülő platformnak, mára már több mint 300 000 háztartás használja az ingyenes MinDig TV szolgáltatást. A boltokban kapható lapostévék (plazma, LCD, LED) szinte mindegyike tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így akár külön dekóder közbeiktatása nélkül, egy tető- vagy szobaantennával lehet nézni többek között az ingyenes, HD-minőségű sportközvetítéseket.

Az Antenna Hungária DVB-T 3D tesztsugárzásának műszaki paraméterei: Sugárzás helye: Budapest, Széchenyi-hegy (OMK), Csatorna: 43 (650 MHz), Beállítások: 16QAM, FEC 1/2, GI 1/32,  Sávszélesség: 12,06 Mbps, Video: 3D side by side. Audio: AC-3 5.1 vagy AC-3 2.0 és Mpeg1 layer II stereo.

Az M3D csatorna augusztus 13-án befejezi működését  és a tapasztalatok felhasználásával készülünk a jövőre…Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő