Connect with us

Tovább terjeszkedik az Apple Kínában

Apples-iPads-harder-to-find-in-China-0B10KMNH-x-large

Dotkom

Tovább terjeszkedik az Apple Kínában

Az Apple globális eladásainak 20 százalékát adja a kínai piac, ahol további fejlődésre, a tavalyi bevétel duplájára számít az idén a cég.

A becslések szerint 2012 egésze során mintegy 27 milliárd dolláros értékesítést vár az amerikai óriáscég, csak telefonokból összesen 16 milliót értékesít majd az ázsiai országban – írta a China Daily napilap.

Kína alig három évvel ezelőtt, 2009-ben még csupán két százalékát jelentette a világcég globális eladásainak. Az idei első félévben az Apple kínai eladásai elérték a 12,4 milliárd dollárt, mely alig marad el a tavalyi egész éves 13,3 milliárd dollártól. A fejlődést jelzi az is, hogy a jelenlegi hat mellé újabb két új saját bolt nyitását tervezi az Apple a kelet-kínai Sencsen (Shenzhen) és a közép-kínai Csengtu (Chengdu) városában.

Az Apple-nek jelenleg Hongkongban egy, Pekingben kettő, Sanghajban pedig három boltja van, és elsősorban a legnagyobb városok lakosai körében népszerű. A vállalat jelenleg nem képes a kínai kereslet kielégítésére, és ahhoz, hogy lépést tartson a kínai középosztály bővülésével és a rendelkezésre álló jövedelem növekedésével, a jelenlegi boltszám megduplázása kellene – vélik az elemzők.  A vállalat a sikerek mellett ugyanakkor komoly kihívással küzd az ázsiai országban: tavaly december óta húzódik az iPad márkanév használatát illető jogi vita a Proview Technology tajvani céggel. A per elvesztése az iPadek eladásának befagyasztását és dollármilliárdos veszteségeket jelenthetne az Apple számára. A legutóbbi sajtóértesülések szerint ugyanakkor ez az eset nem valószínű: a felek peren kívüli megegyezésen dolgoznak. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom