Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új logelemző rendszert mutatott be a Kürt és a Pannon Egyetem

Dotkom

Új logelemző rendszert mutatott be a Kürt és a Pannon Egyetem

Új, az üzleti és informatikai döntéshozókat a jelenleginél gyorsabban és hatékonyabban kiszolgáló logelemző rendszert mutatott be szerdán a Kürt Zrt. és a Pannon Egyetem.

Nagy Zsolt a Kürt Zrt. kutatás-fejlesztés és innováció menedzsment üzletág-vezetője az eseményen elmondta: korábban más cégek logelemző termékeit használták, ám azt tapasztalták, hogy ezeknek több gyenge pontja is van. A növekvő naplóállományokhoz képest például lassúak, miközben az elemzőknek azonnali adatok kellenek.

A Kürt felismerve a problémákat, saját termékfejlesztésbe kezdett: kétéves munka után elkészült a prototípus, amely például elosztott adatgyűjtésre képes. A Kürt terve az, hogy a prototípusból piacképes terméket fejlesszen, amelyet  külföldön is eladhat.

Nagy Zsolt elmondta, a két éve indult, 340 millió forintos projekthez 237 millió forint állami támogatást kaptak. A kutatásban a Pannon Egyetem műszakiinformatikai karával működtek együtt. A két szervezet régi partner, a legfrissebb közös projektjük például egy olyan banki rendszer, ami gyorsan jelzi a csalást – mondta az üzletágvezető. Lukács András kutatásvezető az új rendszerről elmondta, az új logelemző alkalmazási lehetősége a hagyományos biztonsági felügyelettől, a működési kockázatok valós idejű feltárásán át, a monitorozott számítástechnikai eszközökön megvalósított üzleti folyamatok elemzéséig terjed.

A logelemzés feladata az informatikai rendszer teljesítményének, kihasználtságának és biztonságának monitorozása. A folyamat során a tűzfalak, behatolás gátló-, vírusirtó-, és vállalati informatikai rendszerek naplóbejegyzéseit, jelzéseit elemzik. A logelemzés eredményessége abban rejlik, hogy az egyes eszközökön észlelt rendellenességek megjelennek a másik eszköz naplóbejegyzéseiben is, így könnyen kimutathatóak az esetleges eltérések, rendellenességek, betörések, betörési kísérletek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés