Connect with us

Sanghajban építi szárazföldi kínai központját a Foxconn

To match Feature CHINA-ECONOMY/FACTORIES

Dotkom

Sanghajban építi szárazföldi kínai központját a Foxconn

A Foxconn 2015-re felépülő sanghaji gyára kutatás-fejlesztési, valamint hagyományos és elektronikus kereskedelmi központként szolgál majd.

A Sanghaj legfőbb pénzügyi központjának számító Lucsiazuj (Lujiazui) városrészben kezdte meg kínai központjának építkezését csütörtökön a Magyarországon is jelen lévő, tajvani székhelyű Foxconn, mely 40 százalékos részarányával a világ legnagyobb elektronikai alkatrész gyártója.

A többek közt az Apple-nek, a Microsoftnak, a Sonynak és a Hewlett Packardnak is beszállító cég termelő és kereskedelmi kapacitásait kívánja bővíteni Kínában. A vállalat közleményében úgy fogalmaz: a 2015-re elkészülő sanghaji központ a kutatás-fejlesztésért, a cég eladásaiért és az elektronikus kereskedelemért lesz majd felelős.     Az építkezésen túl a Foxconn új termelési technológiák alkalmazását, így nagyobb automatizálás és robottechnika bevezetését tervezi. A cég tavaly év végén úgy fogalmazott, az évtized közepére egymillió robotot állít munkába termelősorain, melytől elsősorban a munkáltatói bérkiadások csökkenését várja a vállalat. A Foxconn a jövőben kiskereskedemi eladásainak fellendítése érdekében új hagyományos és on-line boltok nyitását is tervezi. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom