Connect with us

technokrata

India trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen

google_investigation

Dotkom

India trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen

Rájár a rúd a keresőóriásra. Egyik fronton az Androidot próbálják betiltani, másikon pedig egy komplett szubkontinens mutat neki fityiszt.

A Google hamarosan inkább fel fog hagyni Indiával, semmint hogy továbbra is érdekelt legyen benne, ugyanis nem elég, hogy az indiai kormány így is többedmagával foglalkozik a céggel egy cenzúra-ügy nyomán (ugyanis a cég nem hajlandó törölni egyes bejegyzéseket a szólásszabadságra hivatkozva), melynek bírósági tárgyalása május 23-án lesz, a keresőóriás addig se jut lélegzethez. Az indiai Verseny Bizottság trösztellenes vizsgálatot kezdeményezett a Google ellen, melynek fő témája a cég diszkriminatív és agresszív AdWords-je. A trösztellenes panaszt egy bizonyos indiai internetes konglomerátum (gyakorlatilag több cég közös képviselete), a Consim Info Pvt. Ltd. adta be, mely arra kérte fel a Verseny Bizottságot, hogy valamilyen úton-módon biztosítsa a tisztességes versenyt az online reklámpiacon. A vizsgálat pontos célja egyelőre nem tiszta, de lehetséges, hogy a vizsgálat kiterjedhet a Goole más szolgáltatásaira is, ha szükségesnek ítélik.

Hogy mely országok mikor kérnek el adatokat vagy adattörlést a Google-től, azt itt bárki szabadon olvasgathatja, higgyék el, megéri.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle