Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar projekt nyerte a NASA ösztöndíját

Dotkom

Magyar projekt nyerte a NASA ösztöndíját

Várnagy Priszcilla és csapata Be-novative: globális közösségi brainstorming platform nevű projektje nyerte a szilicium-völgyi Singularity University által szervezett első közép-, kelet- és dél-európai Global Impact versenyt, amelyet Budapesten tartottak.

A győztes projekt, amelyet több mint 50 pályázat közül választott ki a nemzetközi zsűri, a közösségi portálok mintájára alapozva hoz létre egy olyan kiberteret, amelyben a globális közösség együtt gondolkodva, “brainstormingolva”, játékos kereteken belül fejleszthet tovább ötleteket. A nyertes a fődíj részeként elutazhat a Singularity University 30 000 dollár értékű nyári programjára, amelynek során minden költségét az egyetem fedezi. Ezen felül a győztes és a döntősök választhatnak az Autodesk szoftverei közül 10 000 dollár értékben.

Benkő Vilmos, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara igazgatótanácsi tagja megjegyezte, hogy az AmCham idén kiemelten kezeli az innovációt, így a Global Impact versenyt fő partnerként támogatja. Rubik Ernő, a Rubik kocka feltalálója és a verseny fővédnöke hangsúlyozta, a technológia folyamatos fejlődése és az innováció a régió számára különleges és fontos kiugrási lehetőség.

Szabó Csaba, az Egyetem magyarországi nagykövete, a verseny házigazdája az eredményhirdetést követően bejelentette, hogy a versenyt 2013-ban is folytatják a régióban. A Szilícium -völgy legkiválóbb elméi 2008-ban a Google internetes óriással és a NASA-val közösen létrehozták a Singularity Egyetemet, hogy a legelőremutatóbb projekteket és “innovátorokat” támogassák, s ezzel potenciálisan milliók életminőségén javítsanak.
2012 áprilisában Közép és Kelet-Európa, valamint Dél-Európa is megkapták a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, bennük is megvan a “szingularitás” potenciál. Ehhez a jelentkezőknek bizonyítani kellett, hogy projektjük legalább egy millió ember életét képes jobbá tenni a következő három évben bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia használatával.

Az első Global Impact verseny híre Közép-, Kelet- és Dél-Európában több ezer egyetemi hallgatót, fiatal vállalkozót és üzletembert ért el a régióban. Nyolc országból ötvennégy pályázó keresett válaszokat az egészségügy, az oktatás és a biztonság legfontosabb kérdéseire. A zsűri kiválasztotta a hat legkiválóbb pályázatot, amelyek Bulgáriából, Csehországból, Lengyelországból és Magyarországról érkeztek – olvasható a Singularity University és a Global Impact verseny szervezőinek az MTI-hez eljuttatott közleményében. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés