Connect with us

technokrata

A Ricoh a ‘Print and Beyond” témára koncentrál a 2012-es Drupa-n

ricoh drupa

Dotkom

A Ricoh a ‘Print and Beyond” témára koncentrál a 2012-es Drupa-n

– A drupa 2012. évi kiállításán a Ricoh‘Print and Beyond’ (“A nyomtatás és ami mögötte van”) szlogenjével azon trendek vizsgálatát állítja előtérbe, amelyek megváltoztatják az üzleti vállalkozások “nyomdai” beszerzéseinek és azok használatának módját a jövőben.

Az Economist Intelligence Unit Ricoh által szponzorált kutatásának friss eredményei szerint a nyomdaipari vállalkozásokat nem csak a jövő technológiájának saját üzletükre gyakorolt hatásai érdeklik, hanem vállalati ügyfeleik munkamódszereinek megváltozása is. A tanulmányban tízből hat válaszadó nyilatkozott úgy, hogy a piac működése jelentős változáson fog keresztülmenni 2020-ig, és mivel alig fog hasonlítani a jelenlegihez, ezért döntő fontosságú, hogy a még hatékonyan működő nyomdaipari vállalkozások felkészülten fogadják a technológiai változások hatásait.

A drupa 2012 kiállítás remek globális platformot teremt arra, hogy a Ricoh a ‘Print and Beyond’ szlogen zászlaja alatt bemutassa új megoldásait a nyomdaiparon belül, s azon túlmenően is. Ezek magukban foglalják például a Ricoh Pro L4000 prototípusát – egy hétszínű, latex festéket használó, nagy formátumú inkjet nyomtatót, amely fehér tintát is használ, valamint az InfoPrint ADF Express funkciót, amely, a Ricoh TotalFlow munkafolyamatának bővítését is tartalmazza. A PTI Marketing Technologies-el való együttműködésnek köszönhetően a Ricoh bemutat egy új vizuális keresőtechnológiát, az úgynevezett “Ricoh Clickable Paper”-t. Emellett, a drupa alkalmából a Ricoh ismét hangsúlyozza a természetvédelem iránti elkötelezettségét, és az összes bemutatott nyomtatási műveletet szén-dioxid semlegessé teszi.

A Ricoh standján bemutatásra kerül továbbá a Ricoh legújabb generációs 3D inkjet nyomtatófejes technológiája. A bemutatót az Objet, az inkjet-alapú 3D nyomtatási rendszerek és anyagok globális szolgáltatója tartja, aki legújabb 3D nyomtatóival a fogyasztási és elektronikai cikkek forgalmazóit, a légi és védelmi, gépjármű, oktatási, építészeti, fogorvosi és gyógyászati, valamint a szolgáltató irodai szektorokat célozza.

Peter Williams, a Ricoh Europe Ügyvezető alelnöke és a Ricoh Europe digitális nyomdai üzletágának vezetője elmondta: „A jelenlegi technológiák, mint például a digitális nyomtatás és az inkjet technológia néhány éven belül főszerephez jutnak, és mélyreható változásokat hoznak a nyomdaipari vállalkozások számára. Természetesen ezek a radikális változások tovább folytatódnak majd a saját iparágunkban is, mivel a jelen technológiáit különböző módon fogja alkalmazni az üzleti szektor, azok ügyfelei és alkalmazottai. A nyomdaipari szolgáltatók számára, a jelen és a jövő technológiáinak előnyös kihasználása érdekében, döntő fontosságú a technológiák használati módjának megértése és a nyomtatásokon túlmutató előnyeinek minél jobb feltérképezése is.”

Ricoh Pro L4000 nagy formátumú, inkjet nyomtató

A Ricoh Pro L4000 sorozata a Ricoh új-generációs piezo-electric nyomtatófejes technológiája, tartós, hétszínű (CYMK, világos ciánkék, világos magenta és fehér) latex festéket használó nyomtatás. Kiterjedt médiatámogatást nyújt a hordozófelületek választékában, és ideális a nyomtatott signage környezettudatos vásárlói számára, mind a géphasználat, mind pedig a beltéri és kültéri megjelenés szempontjából.

A Ricoh Pro L4000 sorozat ún. jetting nyomtatófejes technológiával rendelkezik, amely egyszerre háromféle cseppméretet produkál, minimálisan 4 picoliteres méretben. Ennek eredményeként a képek a mindig élesek, élethűek. A kiterjedt médiatámogatás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a hordozók széles skálájából választhassanak, mint például a PVC, vászon, szintetikus papír, bevonatos vagy nem bevonatos papír, textil és egyéb anyagok. A termék Észak-Amerikában és Európában 2013 első negyedévétől lesz elérhető.

 

InfoPrint Process Director Express

A Ricoh TotalFlow workflow sorozatának új bővítése, az InfoPrint Process Director Express egy felhasználóbarát, dinamikus munkafolyamat-kezelő szoftver, amely az adatfolyamok tranzakcióját végzi Adobe PDF formátumban. Ez a megoldás hordozza az InfoPrint ProcessDirector szoftver erejét és modularitását, így a közepes méretű cégek most előnyt kovácsolhatnak a Ricoh évtizedes tapasztalatából az egyre bővülő kereskedelmi és üzleti megoldásokat nyújtó nyomtatók által.

A felhasználók automatizálhatják a nyomtatáskezelés teljes folyamatát a skálázható munkafolyamat ellenőrző funkciókkal az Adobe PDF formátumokhoz, lerövidítve a fájl előkészítési idejét, és ezzel csökkentve a működési költséget. Mindez a színkezelő eszközöknek, mint például az Enfocus Pitstop és az Impostrip On Demand Digital Automation szoftvernek köszönhető. Ezen kívül a felhasználók hozzá adhatják a PDF Mailromm Integrity funkciót is, ami az indexálást, szerkesztést, szétválasztást, szortírozást és a különböző PDF munkák csoportosítását teszi lehetővé. Ezen kívül lehetőséget nyújta multi-vendor beillesztőrendszerek integrációjára, az automatikus újranyomtatás és a speciális nyomtatáskezelő eszközök biztosításával.

Ricoh Clickable Paper

A cross-media szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek egy iPhone vagy Adroid okostelefonnal rámutassanak bármilyen nyomtatott felületre, ezután online megkapják annak kapcsolódó tartalmát. Ez az úgynevezett “Clickable Paper” technológia bármilyen nyomtatott médiához alkalmazható: például újságok, magazinok, reklámlevél, könyvek, brossúrák és poszterek. A fogyasztók azonnal felismerhetik a klikkelhető oldalt, köszönhetően a könnyen azonosítható logónak. A szolgáltatás révén az összes típusú digitális információ vagy szolgáltatás összeköthető, beleértve a multimédia tartalmakat, a weboldalakat, az internetes kereskedelmet és a közösségi hálózatokat is.

Gyors és hatékony módja a tartalmak felismerésének, beleértve a szöveges felületeket is (bármilyen nyelven), a képeket, fényképeket, illetve ezek kombinációit. Lehetővé teszi több hotspot beillesztését is a dokumentumokba, anélkül, hogy az eredeti forrásanyagot szerkeszteni vagy újraformázni lehetne; illetve különböző online tartalmakat is össze lehet kötni az egyes hotspot-okkal. Kiváló támogatást nyújt az óriási dokumentum adatbázisok eléréséhez, és mindemellett felhasználóbarát mobil alkalmazással is rendelkezik az okostelefonok számára.

Szén-dioxidsemleges drupa és INGEDE tanúsítvány

A drupa kiállításon a Ricoh ismét előnyt kovácsol szén-dioxid semleges nyomtatást célzó programjából (Carbon balanced Printing Programme). A Ricoh a drupa kiállításon minden nyomtatási műveletét szén-dioxidsemlegesen fog végezni. Ezen kívül a Ricoh a drupa kiállítás alatt a helyszínen is példázza az elkerülhetetlen széndioxid-kibocsátás kiegyensúlyozását. Amellett, hogy újrahasznosított papírt használ, az Arjowiggins Graphic segítségével begyűjti, és újra hasznosítja az összes felesleges papírt.

Környezetvédelemi szemléletét tovább hangsúlyozva, a Ricoh bejelenti, hogy a papírvágó funkcióval rendelkező, színes, digitális nyomdai rendszerei megkapták a Nemzetközi Festékkivonó Ipari Szövetség (INGEDE – International Association of the Deinking Industry) tanúsítványát, amely azt vizsgálta, mennyire távolítható el az újrahasznosításra szánt papírról a rányomtatott festék.

 

imagine. change.

A 2012-es drupa kiállítás ad alkalmat először a Ricoh új “imagine. change. irányvonalának bemutatására. Ez az új márka tükrözi a Ricoh globális eltolódását a szolgáltatások irányába, amely a nyomdaipari vállalkozások, az irodai és egyéb szervezetek számára nyújtott szolgáltatások kiterjedt portfóliójában nyilvánul meg. Ezen kívül hangsúlyozza a Ricoh új szemléletmódját: a bizalmon alapuló, valódi partneri kapcsolatok kiépítését az ügyfelekkel, valamint azok üzleti vállalkozásainak fellendülését segítő hozzáállásátinnovatív termékeken, megoldásokon és szolgáltatásokon keresztül.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle