Connect with us

technokrata

Játék-alapú hitelesítés a láthatáron

captcha_old

Dotkom

Játék-alapú hitelesítés a láthatáron

A PlayThru hitelesítő alkalmazása végre lecserélheti a néha értelmezhetetlen captchákat.

A captcha a legidegesítőbb dolog a világon. Szinte nap, mint nap belefutunk egy-egy fajtájába, egy-egy regisztrációkor vagy belépéskor. Eredeti funkciója rendkívül hasznos, ugyanis egy gép nem tudja kitalálni, hogy mi található a generált képben, nem tudja elolvasni a kacifántos karaktereket, mint ahogy néha mi sem.

Még tavaly nyáron szerettem volna regisztrálni egy gmail fiókot, de egyszerűen nem tudtam elolvasni a captchában levő karakterekt, így ez a tervem egy ideig kútba esett egészen addig, amíg valaki nem kapcsolt a Google-nél és rakott be olvasható karaktereket a hitelesítő dobozba. A PlayThru gondolt egyet és megcsinálta a játék-alapú captchát, mely hitelesítő programban végre nem karaktereket kell azonosítani, hanem például egy üdítős palackot kell a hűtőládába tenni. Persze aki nem tud angolul, annak egy ideig ez sem nyújt megoldást, így várni kell még a helyi nyelvi mutációra.

A PlayThru megoldása már hónapok óta tesztfázisban van, május 21-ével viszont letölthető lesz PC-re és okostelefonra egyaránt, így a captcha nem egy nyűg lesz, hanem egy icipici játék, amit mi, emberek élvezni tudunk, a gépek/robotok (és azok programozói) pedig továbbra is vakargathatják a fejüket.

Tovább


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák