Connect with us

technokrata

Adathalászokra csapott le a kínai rendőrség

china-hacker-police-hack-internet-computer

Dotkom

Adathalászokra csapott le a kínai rendőrség

Több mint 1700 embert gyanúsítanak személyes adatok törvénytelen gyűjtésével, értékesítésével és felhasználásával Kínában – jelentette a közbiztonsági minisztérium közleményére hivatkozva a kínai média szerdán

A közelmúltban lefolytatott nyomozások eredményeképpen kiderült, a felderített hálózatok “magja” egy körülbelül 200 fős csoport volt, amelynek tagjai további több mint 600 csoportnak adták tovább a személyes információkat. Ezek az illetők körülményeit igyekeztek kideríteni, nem ritkán illegálisan adósságot hajtottak be.

A törvénysértők többnyire vállalati alkalmazottaktól szerzik be az adatokat és az interneten, online értékesítik. A források közt vannak például bankok, légitársaságok, telefontársaságok. Utóbbiaktól telefonszámokat és híváslistákat szereznek be. A személyes adatokkal való kereskedelem és visszaélés igen gyakori Kínában, s közvetlenül kapcsolódik olyan bűncselekményekhez, mint a telefonos csalás, zsarolás, emberrablás és adósságbehajtás – állapította meg a minisztériumi közlemény. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek