Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adathalászokra csapott le a kínai rendőrség

Dotkom

Adathalászokra csapott le a kínai rendőrség

Több mint 1700 embert gyanúsítanak személyes adatok törvénytelen gyűjtésével, értékesítésével és felhasználásával Kínában – jelentette a közbiztonsági minisztérium közleményére hivatkozva a kínai média szerdán

A közelmúltban lefolytatott nyomozások eredményeképpen kiderült, a felderített hálózatok “magja” egy körülbelül 200 fős csoport volt, amelynek tagjai további több mint 600 csoportnak adták tovább a személyes információkat. Ezek az illetők körülményeit igyekeztek kideríteni, nem ritkán illegálisan adósságot hajtottak be.

A törvénysértők többnyire vállalati alkalmazottaktól szerzik be az adatokat és az interneten, online értékesítik. A források közt vannak például bankok, légitársaságok, telefontársaságok. Utóbbiaktól telefonszámokat és híváslistákat szereznek be. A személyes adatokkal való kereskedelem és visszaélés igen gyakori Kínában, s közvetlenül kapcsolódik olyan bűncselekményekhez, mint a telefonos csalás, zsarolás, emberrablás és adósságbehajtás – állapította meg a minisztériumi közlemény. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés