Connect with us

technokrata

Mérnöktanár mesterképzést indít az Óbudai Egyetem Szabadkán

obudai_egyetem01

Dotkom

Mérnöktanár mesterképzést indít az Óbudai Egyetem Szabadkán

A mesterképzés szeptemberben indul az Újvidéki Egyetem szabadkai magyar tannyelvű tanítóképző karán.

Az Óbudai Egyetem az MTI-t arról tájékoztatta: a szabadkai kihelyezett képzést a tervek szerint levelező tagozaton, 20 fővel indítanák. Az órákat az Óbudai Egyetem és a tanítóképző kar oktatói tartják. A mesterszak nappali és levelező tagozatán a képzési idő egyaránt négy félév, az oklevél megszerzéséhez 120 kreditet kell teljesíteni. A képzés során a hallgatóknak féléves nevelési-oktatási gyakorlatot kell teljesíteniük.
 A képzést a pótfelvételi időszakában, augusztus elején hirdetik meg, és arra minden informatikai mérnöki alap- vagy korábbi főiskolai végzettséggel lehet jelentkezni. Az egyetem közleményében kitért arra is, hogy a képzést a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság február 24-én akkreditálta. Az Óbudai Egyetem a műszaki, az informatikai, a gazdaságtudományok és a pedagógusképzés területén alap- és mesterképzést, szakirányú továbbképzést, valamint felsőfokú szakképzést folytat nappali, esti és levelező tagozaton, és távoktatás formájában. Az intézmény fővárosi és székesfehérvári oktatási helyszínein öt karon, két oktatási központban 12 ezer hallgatót képeznek.
Az Újvidéki Egyetem szabadkai kara a pedagógusképzés 230 éves hagyományait átörökítve alakult újjá az intézmény 14. karaként, 2006 októberében. A kar pillanatnyilag a vajdasági magyarság egyetlen olyan egyetemi képzési formájaként működik, ahol magyar tannyelvű oktatást folytatnak. A kar alapításakor stratégiai cél volt, hogy az ne csak a tanító- és óvodapedagógus-képzésben, hanem a tanítóképzésben is részt vállaljon, hiszen a vajdasági pedagógusok körében nagy a minősített pedagógusok hiánya.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd