Connect with us

technokrata

„Sok az egymilliárd dollár az Instagramért? Pedig féláron vettem.”

dacebook-instagram-540x359

Dotkom

„Sok az egymilliárd dollár az Instagramért? Pedig féláron vettem.”

Mark Zuckerberg, a Facebook multimilliomos alapítója akár így is büszkélkedhetne a vezetőségi ülésén, ugyanis kemény tárgyalások áron sikerült ennyire lekufárkodnia az árát az akvizíciónak.

Múlt héten írtuk: a Facebook megvette az Instagramot. Ez akkor mindenkit meglepett. Egymilliárd dollárt adott érte. Ez detto. Az Instagram sokáig az iOs sajátja volt, mivel csak az Apple mobile OS-én volt elérhető az alkalmazás, nemrég viszont kiadták az androidos verzióját, mely rekordletöltést ért el rövid időn belül. Ekkor jött Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, aki meghívta Kevin Systromot, az Instagram alapítóját Palo Alto-i otthonába és három nap alatt meggyőzte, hogy adja el neki egymilliárd dollárért a programját.

A Wall Street Journal értesülései szerint Zuckererg az utolsó pillanatig nem szólt a Facebook igazgatótanácsának arról, mit is tervez, csupán a végeredményt közölte a vezetőségi tagokkal. Az alapító megtehette, mivel a közösségi oldal vezetőségében minden esetben övé a végső szó, vagyis az van, amit ő akar, mivel 57%-os szavazati joga van. Az egymilliárd dollár egy része készpénz, másik része viszont Facebook részvény.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd