Connect with us

technokrata

Több ezer blogbejegyzést töröltek a kínai hatóságok

china-internet

Dotkom

Több ezer blogbejegyzést töröltek a kínai hatóságok

Több mint 210 ezer online bejegyzést töröltek a kínai hatóságok és 42 weblapot zárattak be alig egy hónapon belül – tájékoztatott az állami internetfelügyelet a netes rémhírek terjesztése elleni kampány legfrissebb eredményeiről csütörtökön Pekingben.

“Az internetes rémhírek, pletykák kiötlése és terjesztése a kínai törvények szerint tilos” – húzta alá Liu Cseng-zsung (Liu Zhenrong), az intézmény egyik vezetője. Mint mondta, az effajta cselekmények zavarják a közrendet, aláássák a társadalmi stabilitást és az országban sosem fogják eltűrni azokat; a pletykákkal “kereskedőket” a törvények szerint szigorúan felelősségre fogják vonni.

Abban, hogy a rémhírek és pletykák ne terjedjenek el a mikroblogok által és az internetes oldalakon, a kormányzati szerveknek és az internetszolgáltatóknak egyaránt van szerepük – idézi Liut a Hszinhua hírügynökség, hozzátéve, hogy maguknak a világháló felhasználóinak ugyanakkor ébernek kell lenniük, hogy ne kerüljenek az álhírek hatása alá, és időben jelentsék azokat a hatóságoknak. A rajtaütéseket – “amelyeknek köszönhetően javult az online környezet” – az internetfelügyelet, a távközlési cégek és a rendőri szervek közösen végezték – derül ki a jelentésből.

A Hszinhua egy másik összeállítása emlékeztet rá, hogy a múlt év októberében két informatikai cég vezetője a legnépszerűbb mikroblogoldalon, a vejpón (weibo) kezdeményezte egy olyan online közösség kiépítését, amelynek tagjai önként vállalják, hogy tartózkodnak a dezinformációk és a megalapozatlannak tűnő üzenetek közvetítésétől. Az oldal több mint 300 millió felhasználójából eddig 2 és fél millióan fogadták el a javaslatot.

Április első napjaiban a Twitterhez hasonló két nagy mikroblog-szolgáltatót büntettek a kommentálások háromnapos felfüggesztésére, mert oldalaikon elterjedt, hogy Pekingben katonai hatalomátvétel előkészületeinek jelei figyelhetők meg. A “hírhez” a három évvel ezelőtti fővárosi katonai parádé alkalmával felvonuló harckocsik képét mellékelték. A két szolgáltató elismerte, hogy a mikroblogokon “rémhíreket és törvénytelen információkat terjesztettek”. A “felelős internetezést” szolgáló rendelkezések szerint Kínában a mikroblogok szolgáltatóinak március közepéig kötelezővé kellett tenniük a valós névvel történő regisztrációt. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd