Connect with us

technokrata

Hackerek hallgathatták le a Scotland Yardot

masked-hacker-with-hat

Dotkom

Hackerek hallgathatták le a Scotland Yardot

Hackerek valószínűleg feltörték a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának telefonrendszerét és rögzíthették a részleg “forródrótján” befutó hívásokat.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb fokú terrorkészültség van érvényben. A Scotland Yard – amely London rendőrsége, ám terrorelhárító ügyosztályának hatásköre az egész országra kiterjed – külön telefonvonalat tart fenn a terrorgyanús jelenségek lakossági bejelentésére.

A TeaMp0isoN nevű hackercsoport azonban csütörtökön feltöltött a YouTube videomegosztó portálra egy felvételt, amelyen a csoport tagjainak beszélgetése hallható a forródrótot üzemeltető stábbal, sőt a hackerek a Scotland Yard egyéb részlegei és a terrorgyanú bejelentésére szolgáló vonal személyzete közötti kommunikációt is rögzítették.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy a lakossági bejelentések fontos részét képezik a terrorizmus elleni hatósági fellépésnek, és a Scotland Yard “alaposan kivizsgál” minden olyan kísérletet, amely ennek megzavarására irányul. A közlemény szerint a terrorgyanú bejelentésére szolgáló forródrót a történtek ellenére továbbra is működik. A múlt hét végén a brit belügyminisztérium internetes honlapját bénították meg hackerek több órára.

A támadást elkövető nemzetközi hackercsoport, az Anonymus ezzel egy időben a Twitter közösségi üzenőportálon közölte, hogy az akció tiltakozás volt a brit kormány “drákói megfigyelési tervei elleni”. A brit belügyminisztérium nemrégiben közölte, hogy új törvénytervezetet kíván beterjeszteni a parlament elé a lakossági email-forgalom megfigyeléséről.

Ennek részletei egyelőre nem ismertek, de a brit sajtó nem hivatalos értesülései szerint a vezetékes és a mobiltelefon-szolgáltatóknak, valamint az internetszolgáltató cégeknek a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció előírná a részletes lakossági távközlési és internetezési adatok tárolását is egy évig, és ezeket az adatokat kérés esetén át kellene adni a biztonsági szolgálatoknak. Az így létrehozott adatbázisok nem rögzítenék a telefonhívások, a mobiltelefonos szöveges üzenetek és az emailek tartalmát, de tárolnák a hívó és a hívott, illetve a küldő és a címzett telefonszámát vagy email-címét.

Mindez részét képezné a kormány által tervezett terrorellenes szigorítási intézkedéseknek, a terv azonban jogvédő szervezetek szerint az állampolgárok magánélete elleni kormányzati támadással ér fel. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd