Connect with us

technokrata

Dolgozz Otthonról Nap: a pandák is otthon maradnak

dolgozz otthonrol panda

Dotkom

Dolgozz Otthonról Nap: a pandák is otthon maradnak

A WWF Magyarország is csatlakozott a Dolgozz Otthonról Nap kezdeményezéséhez.

Az április 21-ére kitűzött Dolgozz Otthonról Nap célja, hogy népszerűsítse az alkalmankénti otthonról történő munkavégzés kultúráját. Eddig több mint 40 vállalkozás mellett a WWF Magyarország Alapítvány szakmai partnerként áll a Telenor és a Microsoft közös kezdeményezése mellé, hogy együtt hívják fel a figyelmet a rugalmas munkavégzés környezeti előnyeire. Emellett a csatlakozó szervezetek a WWF Magyarország Green Business Network szolgáltatása révén megtakarítási riportra is szert tehetnek.

A WWF Magyarország is csatlakozott a Dolgozz Otthonról Nap kezdeményezéshez és szakmai partnereként vesz részt az eseményhez köthető környezetvédelmi tartalmak kialakításában. Az alkalmanként otthonról történő munkavégzés jelentősen csökkentheti károsanyag-kibocsátásunkat, melynek mértéke mostantól egy CO2 kalkulátorral is kiszámítható a Dolgozz Otthonról Nap weboldalán.  A WWF Magyarország szakértői által szakmailag
ellenőrzött CO2 kalkulátor segítségével a weboldal látogatói néhány kattintással kiszámíthatják, hogy mennyi szén-dioxidot bocsát ki járművük, amikor munkahelyükre utaznak.

A Dolgozz Otthonról Nap szervezői a csatlakozott vállalatok, szervezetek jutalmazásáról sem feledkeztek meg: a WWF Magyarország szakmai vezetésével energiafelhasználás-hatékonysági és CO2 kibocsátási vizsgálatot és jelentést sorsolnak ki közöttük. A felmérés pontos képet ad a szerencsés vállalkozásnak arról, miként takaríthat meg még több energiát és hogyan csökkentheti károsanyag-kibocsátását napi működése során. A WWF Magyarország tavaly indította el Green Business Network szolgáltatását, amely a vállalatok környezetbarát és költséghatékony működésének megteremtését segíti. A szolgáltatás része egy energiahatékonysági felmérés, amely során a WWF Magyarország és az Ecowizer szakértői felmérik a vállalat épületének energiafogyasztását és károsanyag-kibocsátását. A vizsgálatot követően javaslatot tesznek az energiafogyasztás és károsanyag-kibocsátás csökkentésére, és a környezetbarát működés megvalósítására. A felmérés keretében megtakarítási riportot készítenek, mely a környezetbarát módszerek alkalmazása esetén a várható és kimutatható megtakarításokat tünteti fel. A WWF Magyarország szakemberei csak olyan zöld megoldásokat építenek be a javaslataikba, melyek alkalmazásával a befektetett költségek egy év alatt megtérülnek. http://wwf.hu/green-business-network-szolgaltatas
A környezeti terhelés valamint a vállalatok ökolábnyomának csökkentése mellett a Telenor és a Microsoft által elindított Dolgozz Otthonról Nap kezdeményezés célja, hogy a hazai vállalatokkal is megismertesse a külföldön már elterjedt „home office” kultúra, tehát az esetenkénti otthoni munka pozitív hatásait. A rugalmas munkarend szerint dolgozó munkavállalók a tapasztalatok szerint motiváltabbak, kreatívabbak és lojálisabbak, ráadásul könnyebben össze tudják egyeztetni munkájukat és a magánéletüket.

A Dolgozz Otthonról Napot idén először, 2012. április 21-én, a Föld Napját megelőző szombati munkanapon tartják. Az akcióhoz munkaadók és munkavállalók, cégek és szervezetek egyaránt csatlakozhatnak az esemény honlapján vagy Facebook oldalán.

 

További információk:
http://www.dolgozzotthonrolnap.hu/
http://www.facebook.com/dolgozzotthonrolnapSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek