Connect with us

technokrata

Előzetesben az AMOLED feltalálója

South+Korean+Students+Take+College+Scholastic+L5kLJ0Vu5Hwl

Dotkom

Előzetesben az AMOLED feltalálója

A vád ellene: üzleti titkok eladása.

Tegnap 11 embert vett őrizetbe a dél-koreai hatóság amiatt, mert tulajdonképpen eladaták a Samsung Mobile Display (SMD) üzleti titkát, vagyis az AMOLED kijelzők technológiáját egy rivális cégnek. A vád szerint mintegy 190 millió wonért (38 millió forint) adták el a technológiát fű alatt, a letartóztatottak között pedig megtalálható az a névtelen 46 éves kutató, aki az SMD-nél segített kifejleszteni a rendkívül alacsony fogyasztású mobil kijelző fejlesztését. A rivális cég egyébként bárki lehet, mivel a technológia iránt hatalmas az érdeklődés gyártói és felhasználói szinten is. Az olcsótelefonokat gyártó kínai cégek például ölni tudnának egy ilyen technológia megszerzéséért, mivel ma is az olcsó LCD kijelzőkkel dolgoznak, és valljuk be, 38 millió forint egyáltalán nem egy akkora pénz, hogy egy ilyen innovatív megoldásért ne érné meg kifizetni egy korrupt kutatónak.
 Mostanáig az AMOLED a mobiltelefonok sajátossága volt, de az év elején a Samsung bemutatta többek között az 55 collos OLED tévéjét, pont egy időben az LG saját 55 collos OLED tévéjével. Vajon véletlen egybeesés vagy egy hatalmas botrány kezdetének vagyunk a szemtanúi?Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd