Connect with us

technokrata

Az Európai Bizottság az Európai Parlament véleményét várja az ACTA-ról

162651896

Dotkom

Az Európai Bizottság az Európai Parlament véleményét várja az ACTA-ról

Az Európai Bizottság szerdán felszólította az Európai Parlamentet (EP), hogy a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) ügyében ne szavazzon semmilyen javaslatról mindaddig, amíg az unió luxembourgi székhelyű bírósága állást nem foglal abban, hogy összeegyeztethető-e a megállapodás az EU jogával.

Az, hogy az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézménye az EU bíróságához kíván fordulni az ACTA ügyében, már korábban ismert volt. Szerdán a biztosok testülete megállapodott abban, hogy pontosan milyen szövegű kérdést intéznek a luxembourgi taláros testület elé.

“Összeegyeztethető-e a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) az európai szerződésekkel, különösképpen az Európai Unió alapjogi chartájával?” – ez lett a végül is elfogadott kérdés. Az ACTA kidolgozására irányuló tárgyalások megkezdését 2007 októberében jelentették be. A megállapodás célja nemzetközi keretrendszer megalkotása és hatékony jogérvényesítési eljárások meghatározása a versenyhátrányt jelentő hamisítás elleni fellépés érdekében. A kidolgozott dokumentum szövegét az Európai Unió és 22 tagállama, köztük Magyarország ez év január 26-án írta alá Tokióban. Ahhoz, hogy az EU-ban hatályba lépjen, az unió általi megerősítésre, valamint az egyes tagállamokban való ratifikációra van szükség.

A megállapodás ellen széles körű nemzetközi tiltakozás bontakozott ki, főként az internetet intenzíven használó fiatalok körében. Szerintük a megállapodással a szellemi tulajdon védelmének örve alatt sérelmet szenvedne a véleménynyilvánítás szabadsága és az adatvédelem szempontrendszere.Az Európai Parlament júniusban tervez szavazást az ACTA ügyében. Az Európai Bizottság szerdai ülése után azonban Karel De Gucht kereskedelmi EU-biztos felszólította a parlamentet, várja ki az Európai Unió Bíróságának véleményalkotását, ami jogi szempontból tisztázza majd a kérdést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd