Connect with us

technokrata

A felhő a 21. század kockásfüzete

kockasfuzet

Dotkom

A felhő a 21. század kockásfüzete

A kockásfüzet-penetráció erősen hanyatlóban van, mellyel párhuzamosan a felhő-alapú szolgáltatások egyre népszerűbbek. Nem véletlenül.

Nincsenek felmérések arról, hogy ma Magyarországon hány cég használ papír-alapú nyilvántartást, mint ahogyan arról sem, hogy a technológiai lemaradásnak köszönhetően milyen gyorsan nyílik az olló a modern vállalatok és az általunk kitermelt know-how, illetve a lemaradó, elavult gondolkodók között. Azt azonban józan ésszel beláthatjuk: minél kevésbé használjuk az új, információs technológiai megoldásokat, annál több percet, órát, napot, hónapot, évet veszítünk el és egyre közelebb érezhetjük azt a pontot, amikor az egész hóbelebancot bezárhatjuk és végleg feladjuk azt, hogy lépést tartsunk a technikával.

Az a jó hír azonban, hogy még nincs késő. Belátás, megfelelő elszántság és némi költségérzékenység kell csupán ahhoz, hogy fejest merjünk ugrani a felhőbe, mellyel még akkor sem késtünk el, ha évekkel ezelőtt nem álltunk át teljesen it-alapú kommunikációra és nem használtuk mindennap az informatika-adta kommunikációs és technológiai előnyöket. Ugyanis ahhoz, hogy a felhő-alapú megoldásokat elkezdjük használni, két lépést kell megtennünk: konzultálnunk egy felhőszolgáltatóval, majd ezt követően kiválasztani azon szolgáltatásokat, melyeket mindig, mindenhonnan, távolról is el tudunk érni a továbbiakban úgy, mindenféle költséges beruházás nélkül.

Ha már van rendszergazdánk, akkor érdemes a felhőszolgáltatóval való konzultációba bevonni őt is, melynek következtében valamennyi meglévő céges adat, dokumentum is a jövőben migrálásra kerülhet a felhőbe, ezzel állandó elérést biztosítva nemcsak a jövőbeni, hanem a múltbeli adatokhoz, dokumentumokhoz, levelekhez, valamennyi munkatárs részére. Az átállás a cég méretétől függően 3-90 napba is kerülhet, minden attól függ, hogy milyen mértékben szeretnénk testre-, illetve vállalatunkra szabni a felhőben használt szolgáltatásokat.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd