Connect with us

technokrata

A felhő a 21. század kockásfüzete

kockasfuzet

Dotkom

A felhő a 21. század kockásfüzete

A kockásfüzet-penetráció erősen hanyatlóban van, mellyel párhuzamosan a felhő-alapú szolgáltatások egyre népszerűbbek. Nem véletlenül.

Nincsenek felmérések arról, hogy ma Magyarországon hány cég használ papír-alapú nyilvántartást, mint ahogyan arról sem, hogy a technológiai lemaradásnak köszönhetően milyen gyorsan nyílik az olló a modern vállalatok és az általunk kitermelt know-how, illetve a lemaradó, elavult gondolkodók között. Azt azonban józan ésszel beláthatjuk: minél kevésbé használjuk az új, információs technológiai megoldásokat, annál több percet, órát, napot, hónapot, évet veszítünk el és egyre közelebb érezhetjük azt a pontot, amikor az egész hóbelebancot bezárhatjuk és végleg feladjuk azt, hogy lépést tartsunk a technikával.

Az a jó hír azonban, hogy még nincs késő. Belátás, megfelelő elszántság és némi költségérzékenység kell csupán ahhoz, hogy fejest merjünk ugrani a felhőbe, mellyel még akkor sem késtünk el, ha évekkel ezelőtt nem álltunk át teljesen it-alapú kommunikációra és nem használtuk mindennap az informatika-adta kommunikációs és technológiai előnyöket. Ugyanis ahhoz, hogy a felhő-alapú megoldásokat elkezdjük használni, két lépést kell megtennünk: konzultálnunk egy felhőszolgáltatóval, majd ezt követően kiválasztani azon szolgáltatásokat, melyeket mindig, mindenhonnan, távolról is el tudunk érni a továbbiakban úgy, mindenféle költséges beruházás nélkül.

Ha már van rendszergazdánk, akkor érdemes a felhőszolgáltatóval való konzultációba bevonni őt is, melynek következtében valamennyi meglévő céges adat, dokumentum is a jövőben migrálásra kerülhet a felhőbe, ezzel állandó elérést biztosítva nemcsak a jövőbeni, hanem a múltbeli adatokhoz, dokumentumokhoz, levelekhez, valamennyi munkatárs részére. Az átállás a cég méretétől függően 3-90 napba is kerülhet, minden attól függ, hogy milyen mértékben szeretnénk testre-, illetve vállalatunkra szabni a felhőben használt szolgáltatásokat.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek