Connect with us

technokrata

Mese készül a dühös madarakról

angry-birds-cheats-and-tips-screenshot

Dotkom

Mese készül a dühös madarakról

Animációs rövidfilmsorozat készül a világszerte népszerű Angry Birds-játékból – jelentette be a telefonos játékot alkotó finn Rovio cég animációs főnöke Cannes-ban.

Az okostelefonokon futtatható játék szereplőivel 52 rövid epizódot készítenek, amelyet “minden lehetséges platformon” forgalmazni kívánnak – számolt be a finn vállalat tervéről a BBC online hírszolgáltató. Az Angry Birds (Dühös Madarak) ügyességi játék, amelyben katapultból kilőtt gömbölyű madarakkal kell kilőni a malacokat.

“Örömmel jelentem be, hogy idén útjára indítunk egy hetente jelentkező rövid epizódokból álló animációs sorozatot” – közölte Nick Dorra, a Rovio animációs részlegének vezetője, aki médiakonferencián vett részt Cannes-ban. Tájékoztatása szerint egyfelől a játék meglévő rajongóinak szeretnének még többet nyújtani, és továbbra is fenntartani érdeklődésüket, másfelől olyan új közönségre is számítanak, amelyik még nem játszik telefonos játékokat.

A finn cég tavaly októberben árulta el, hogy rövidfilmekből álló videosorozaton dolgozik. Nick Dorra arról is beszélt, hogy a játék filmes változata, amelyről ugyancsak 2011-ben röppent fel az első hír, 2015-ben kerülhet forgalomba. A Rovio tavaly vásárolt Helsinkiben egy animációs filmstúdiót, ahol a játékokon kívüli projekteken dolgoznak. Dorra szerint ez jelenti a cég jövőjét. “Az AngryBirds nem csak játék. Az elkövetkezőkben egyre kevesebb lesz benne a csúzlizásból, és mind több a szereplők kalandjaiból, sokféle és sok formában megjelenő játékból” – idézte a szakembert a bbc.co.uk.

Az Angry Birds-játékot már több mint 700 milliószor töltötték le különféle platformokra, a közelmúltban bemutatott, űrben játszódó új verzió, az Angry Birds Space pedig a világ közel száz, telefonos alkalmazásokat forgalmazó botjában az első számú kedvenc. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek