Connect with us

technokrata

Terjed az e-számla

computerinvoice

Dotkom

Terjed az e-számla

A Gigatel Kft. 2012-ben már számláinak 50-60 százalékát elektronikusan állítja ki.

Az Európai Unió azt a célt tűzte ki, hogy 2020-ra az elektronikus számlázás legyen a legnépszerűbb számlázási forma az egész kontinensen. Az Európai Bizottság 2010. decemberi adatai szerint az európai vállalatok számlaforgalmuknak mindössze 5 százalékát bonyolítják elektronikus úton. Bár a vállalatvezetők egyre jobban ismerik az elektronikus számlázás előnyeit, főként a kis- és középvállalatok mégis ragaszkodnak a megszokott papíralapú számlázáshoz. Az e-számlázás számottevő elterjedésében azonban a kkv szektor is fontos szerepet játszik, ezért olyan megoldásokra van szükség, amelyek megkönnyítik az áttérést. Ebben segíthet például, ha a vállalatirányítási rendszer előre telepítve tartalmazza az elektronikus számlázási modult, így azt nem kell külön megvásárolni, majd integrálni a meglévő rendszerekbe. Az Octopus 8 vállalatirányítási rendszert alkalmazó vállalatok már élvezhetik e technológia előnyeit, hiszen a rendszer a NetLock Kft. megoldásának köszönhetően elektronikus számlázási modullal érhető el.

„Egyrészt azért vezettük be az elektronikus számlázást, mert hosszú távon célunk, hogy papírmentes vállalattá váljunk. Másrészt üzleti előnyöket is realizálhatunk, hiszen az e-számlát már azelőtt letöltheti és bevételezheti a vevőnk, hogy megérkezett volna a megrendelt termék. Terveink szerint 2012-ben a számláink 50-60 százalékát már elektronikusan állítjuk ki, és a papíralapú számlákhoz ragaszkodó ügyfeleink esetében a másodbizonylatokat mi már elektronikusan őrizzük. Vezetőként pedig az sem utolsó szempont, hogy minden elektronikusan kiállított számla vagy másodbizonylat legalább eggyel kevesebb aláírást is jelent, így csökken az adminisztrációval töltött idő” – mondta el Ferencz Sándor, az Octopus 8 modulját elsők között alkalmazó Gigatel Kft. üzletfejlesztési vezetője.

„A NetLock és az Octopus 8 rendszert fejlesztő Vison-Software Kft. együttműködésének eredményeként született meg az integrált modul, melyhez mi biztosítottuk a technológiát és a szükséges szaktudást. 2011 ősze óta a rendszert használó vállalatok elektronikusan bocsáthatják ki számláikat, archiválhatják azokat, illetve lehetőségük nyílik a még papíralapon készülő számláik másodbizonylatainak hiteles elektronikus megőrzésére is. Ennek köszönhetően nemcsak papír-, nyomtatási és postaköltséget takarítanak meg, hanem raktározási kapacitást is felszabadítanak, hiszen nincs szükség a számlák papíralapú megőrzésére” – nyilatkozta Fényes Lóránd, a NetLock Kft. kereskedelmi igazgatója.

Az Európai Bizottság becslései szerint, ha minden európai vállalat átváltana az elektronikus számlázásra, azzal hat éves időtáv alatt mintegy 240 milliárd eurót lehetne megtakarítani. Továbbá a számlák kiállításából, szállításából adódó környezeti terhelés is jelentősen mérséklődne, a számítások szerint évente 1 millió tonnával kevesebb széndioxid kerülne a légkörbe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd