Connect with us

technokrata

5 indok, amiért ne váltson felhőre!

megijedt

Dotkom

5 indok, amiért ne váltson felhőre!

Új, nem is értjük mi az a felhő, meg egyébként is: itt a jól bevált papír-alapú nyilvántartás. Meg nyolc éve vettünk már valami gépet, az miért nem jó?

Összeállításunkban összeszedtük azokat a jellemző indokokat, ami miatt nem érdemes felhőre váltanunk, inkább a jól bevált kőkorszaki megoldásokkal lassítsuk és amortizáljuk cégünk mindennapjait.

1.       Az új dolgoktól félni kell

Itt volt a számítógép, aztán jött a mobiltelefon, már alig bírjuk nyomon követni a technológiai újdonságokat. Most meg itt van ez a felhő. Nem tudjuk, hogy mi ez, de biztosan veszélyes, meg drága, valami újabb humbug, inkább maradunk a jól bevált papír-alapú nyilvántartásnál és a levelezésnél. Az a biztos.

2.       Mobiltelefonon email? A kijelzőt sem látom

Ne mondják már a fiatalok, hogy a mobiltelefonon jó emailezni, a kijelzőt is alig látjuk a cégvezetésben, nemhogy azon pötyögjünk. Ráadásul, ha még látnánk is, nem tudunk gyorsan gépelni, így meg inkább kényelmesebb, ha megvárjuk, amíg beérünk az irodába és ott válaszolunk a leveleinkre.

3.       Vettünk már szervert nyolc éve, azt használjuk

Ne mondja már nekem senki, hogy a nyolc éve vásárolt szervergép nem jó. Régen húsz évig használtunk egy hűtőgépet, akkor ennek is mennie kell. Meg egyébként is: működő rendszerhez ne nyúljunk hozzá.

4.       Dokumentumok egy helyen, távolról is

Mondják, hogy jogosultság-alapú dokumentumkezelés, de nem szeretném, ha egy gépen lennének az összes céges iratok. Én a kinyomtatott papírban hiszek, ezért veszek könyveket és újságokat is, ne gépen legyenek már a szerződések. Itt vannak a jól bevált mappáink, különböző színekben, felcímkézve, abba elférnek.

5.       Nem biztonságos, mert nincs itt

Nincs itt a szerver a szomszéd szobában, ki tudja hol tárolják az adatokat? Persze, aláírják a szerződésben, hogy minden adathoz való hozzáférés kizárólagos joga a miénk és többszörös mentést csinálnak róluk a 24 órás elérhetőség biztosítása miatt, de amíg nincs itt fizikailag az irodában az adat, addig nem alszom nyugodtan.

Magára ismer? Netán ellenvéleménye van? Próbálja ki ingyen, kockázatmentesen azt, hogy milyen az élet a fenti öt félelem nélkül egyszerűen, biztonságosan, felhőben.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek