Connect with us

technokrata

5 dolog, amit a rendszergazdának tudnia kell a felhőről

it_guy

Dotkom

5 dolog, amit a rendszergazdának tudnia kell a felhőről

A rendszergazda szerepe nem vész el, csak átalakul. Öt dolog, amit mindenképp tudni kell a felhőbe való költözés előtt.

1.      A felhő a barátunk, mert…

… mert innentől kezdve sokkal inkább koncentrálhatunk a céges infrastruktúra fejlesztések helyett az alkalmazásfejlesztésekre, illetve a kliens oldali eszközök karbantartása is profibban működhet.

2.      Redundáns internetkapcsolat

Ha a felhőbe költözünk, akkor mindennél fontosabbá válik, hogy mindig legyen internet. A cégben legalább kétféle internet-előfizetés mindenképp javasolt, illetve azon munkatársaknak, akiknek fontos a mobil munkavégzés, érdemes megfontolni a már havi 2.000 Ft-tól elérhető mobilinternet előfizetést.

3.      Helyi mentések

Minden adatunkról, amit a felhőben tárolunk, rendszeresen készítsünk helyi biztonsági mentést. Ezzel a felsővezetés is nyugodtan alszik: fizikailag is megvannak az adatok a telephelyen, bár azokat távolról használják.

4.      Kliens gépek és mobil eszközök

A kliens gépeket vagy manuálisan, vagy pedig valamilyen távoli asztali kapcsolattal készítsük fel a felhőszolgáltatásokra. Jellemzően ez kimerül abban, hogy a dokumentumok központi tárhelybe való feltöltését követően valamennyi eddig használt programtól megszabadítjuk őket, lévén innentől kezdve böngészőn keresztül érik el majd a szolgáltatások többségét. Ezzel a kliens gépeken erőforrásokat szabadíthatunk fel, melyet követően jellemzően a frissítések telepítésén kívül sok dolgunk nem lesz velük. A mobil eszközökre vonatkozóan mindenképp nézzük meg a jelenlegi eszközállományt és ha indokolt, tegyünk javaslatot a cserére, bővítésre.

5.  Oktatás és együttműködés

Fontos, hogy a felhőszolgáltatóval együttműködve valamennyi munkatársnak mutassuk meg a felhő mikéntjét, az egyes eszköz beállításokat követően együttműködjünk a bevezetésben. A felhőszolgáltatóval való szoros együttműködés feltétele annak, hogy aktív szerepet vállaljunk abban, hogy plusz ötletekkel, alkalmazásokkal segítsük a cég mindennapi munkáját a felhőben.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle