Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb magyar-angol szótár az interneten

Dotkom

Újabb magyar-angol szótár az interneten

Már használhatják az érdeklődők a Topszótárt, az új internetes angol-magyar szótárt.

A Topszótár.hu jelentéscsoportokba rendezi a keresési eredményeket, a több szófajú szavaknál szófajokra lebontva kapjuk a találatokat. A lista elejére természetesen a leggyakoribb kerül, számos jelentéshez pedig példamondatot is társítottak, ami kontextusában mutatja be egy-egy szó helyes használatát.
Jelentős előrelépés az eddigi szótárakhoz képest, hogy a fokozott, ragozott vagy többes számú alakokra való kereséskor sem kell az eredeti szótövet kitalálni, hogy a szótár megmutassa az alapjelentést. Ilyen esetekben automatikusan a tőszót kapjuk eredményként, és megjegyzésként megtudjuk azt is, hogy az adott szó melyik alakjára kerestünk. Például ha a “wrote” szó jelentésére vagyunk kíváncsiak, akkor találatként a write ige jelenik meg. A szótár figyelmeztet a szavak rendhagyóságára is, ami nagy segítséget jelenthet a szavak tanulásánál – közölték a szótár készítői az MTI-vel.

A kikapcsolódást szótárazás közben viccek és slágerek szövegeinek fordítása, vagy éppen az akasztófajáték biztosítja. A készítők távlati tervei közt olyan – online szótáraknál korábban nem látott – újítások is szerepelnek, mint az egyperces nyelvtani gyorstalpalók, vagy tematikus szószedetek, amelyek mellett a kikapcsolódás eszközei is bővülni fognak. A közelmúltban megjelent, hazai fejlesztésű Topszótár 3 év folyamatos fejlesztés után, most márciusban valósult meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés