Connect with us

Hirdetés

technokrata

Emailben a magyar az ász

Dotkom

Emailben a magyar az ász

Magyarországon az internetet használók 94 százaléka elektronikus levelezés útján tart kapcsolatot embertársaival – mutatott rá az Ipsos legújabb felmérése.

A kutatás eredményei szerint a világ internetezőinek óriási többsége, mintegy 85 százaléka elektronikus levelek segítségével tart kapcsolatot embertársaival. Ez a kommunikációs forma leginkább Magyarországon jellemzi a netezőket: 94 százalékuk kap és küld emaileket nap mint nap.

Ezen kívül Svédország, Belgium, Indonézia, Argentína és Lengyelország webes társadalmában is 90 százalék fölötti ennek az érintkezési módnak a gyakorisága.  Az Ipsos szerint szinte minden országban elterjedt az emailhasználat – általában 80 százalék feletti arányban jellemzi a világháló használóit. Ez alól csupán India és Szaúd-Arábia a kivétel, ahol az internetezők kétharmada, illetve kevesebb, mint fele szokott elektronikus levelek segítségével információt cserélni.

A közösségi oldalak is rendkívül népszerűek: az internetezők 62 százaléka fent van valamelyik társasági portálon, esetleg fórumokba vagy blogokba ír. A magyar netes társadalom az átlagosnál aktívabb ebben a tekintetben is: 70 százalékuk keresi fel és használja rendszeresen a közösségi oldalakat.

A korosztályi összefüggés vizsgálata során kiderült, hogy általánosságban a 35 év alattiak osztják meg leginkább gondolataikat és életük történéseit a weben, őket a 36-50 év közötti, majd a 60 év feletti korosztály követi. Magyarországon ezzel szemben a 35 éves korosztályt a 60 év felettiek követik a közösségi portálok használata terén.

További, bár nem jelentős sajátosság az iskolázottság szerinti különbség: az alacsony iskolázottságú internetező magyarok 64 százaléka időzik a társasági portálokon, a középfokú és felsőfokú végzettségűeknek 73-73 százaléka. Felmérését az Ipsos 24 országban, közel 20 ezer internethasználó megkérdezésével készítette. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés