Connect with us

technokrata

Vegye kézbe vállalata villanyszámláját!

intro

Dotkom

Vegye kézbe vállalata villanyszámláját!

Talán nem is gondolnánk, de a villanyszámla a vállalati költségek igencsak meghatározó eleme. Olyannyira, hogy a Világbank becslése szerint az energia árak 2020-ra 20%-kal növekednek majd.

Ezt az előrejelzést pedig a vállalatok sem hagyhatják figyelmen kívül, ugyanis a villamosenergia-árak és a gazdaság energiafelhasználásának növekedése is elsősorban őket érinti. A Schneider Electric, az energiamenedzsment szakértőjének energiahatékonysági tippjeivel egy kis odafigyeléssel könnyedén megfoghatja az irodai villanyszámla költségeit.

A PSE Operator által 2012 februárjában gyűjtött adatok szerint a villamosenergia-fogyasztás 7,3%-kal nőtt Lengyelországban. Ezzel párhuzamosan az áram ára is tartósan növekszik. A számok alátámasztják, hogy az irodák energiatakarékos működése manapság elengedhetetlen. Ha kellően odafigyelünk környezetünkre, az energia megtakarítás jelentősen segíthet a vállalati költségek csökkentésében. A fenntarthatóság növelésének első lépéseként fel kell térképezni azokat a területeket, ahol meghatározó mértékű megtakarítások érhetők el.

„Az energiafogyasztás jelentős részét az elektromos berendezések teszik ki, ezért az energia megtakarítás érdekében azokra a készülékekre kell összpontosítani, amelyek energiahatékonysága magas” mondta Maciej Mączyński, a Schneider Electric IT üzletágának lengyelországi alelnöke. Mi más is dúskálhatna leginkább elektromos berendezésekben, mint az adatközpontok, melyek az üzleti élet legnagyobb energiafogyasztói között vannak. Az adatközpontok biztonsága kiemelten fontos beleértve a szünetmentes működést lehetővé tevő biztonsági energiaellátást , hiszen ezek azok a helyek, ahol a vállalatok kulcsfontosságú adatait tárolják a szerverek. Egy jól megtervezett adatközpont energiaellátási és hűtési rendszere a szerverek működésének befolyásolása nélkül teszi lehetővé az áramfogyasztás mérséklését.

„Az adatközpontok energiaellátó és hűtési rendszereinek energiafelhasználása a teljes energiafogyasztás felét is elérheti. Egy okosan kivitelezett, energiahatékonyságot növelő megoldásokat alkalmazó szerverszoba akár 30%-kal csökkentheti az energiafelhasználást” tette hozzá Maciej Mączyński.

Ismerje meg, hogyan takarékoskodhat vállalata!

Nem elég csupán beruházni az energiahatékony megoldásokba, az is fontos mindemellett, hogy megváljunk pazarlási szokásainktól és új, megtakarítás-orientált szemléletet alakítsunk ki. A Schneider Electric alábbi tanácsaival egész egyszerűen maximalizálhatja az energiahatékonyságot az irodában.

Világítás ‑ Kapcsolja le a lámpákat, ha elmegy egy megbeszélésre vagy ebédelni, de hazamenetelkor se feledkezzen meg a villany leoltásáról.

Számítógépek – A számítógépek áramfelvételének kétharmada a monitorokra jut, ezért napközben állítsa be, hogy monitora lekapcsoljon, ha hosszabb ideig nem dolgozik a gépén, éjszakára pedig teljesen kapcsolja ki számítógépét.

Újrahasznosítás Alkalmazza az összes rendelkezésre álló újrahasznosítási megoldást (papír, üveg, műanyagok, akkumulátorok, stb.)

Személyes komfort ‑ Optimalizálja a hűtési és fűtési rendszereket. Figyeljen a gazdaságos felhasználásra: használjon termosztátot vagy hűtés-/fűtésszabályzót, hogy az ablakokat zárva lehessen tartani.

Bekapcsolás ‑ Ellenőrizze, hogy vannak-e eljárások a szükségtelen bekapcsolások elkerülésére.

Kikapcsolás ‑ Ellenőrizze, hogy vannak-e eljárások az eszközök műszak végén történő leállítására. A nem használt fénymásolót tartsa stand-by üzemmódban, a nap végén pedig kapcsolja ki. Egy bekapcsolva maradt fénymásoló 1500 másolásra elegendő energiát fogyaszt el egy éjszaka alatt.

A fenti tippek segítséget nyújtanak az áramfogyasztás felülvizsgálatában és az energiamenedzsment lehetőségek kihasználásában, így a cégvezetők nyugodtan vehetik majd kézbe villanyszámlájukat minden hónapban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák