Connect with us

Hirdetés

technokrata

Interjút adott az Anonymous hackerhálózat olasz vezetője

Dotkom

Interjút adott az Anonymous hackerhálózat olasz vezetője

Eközben a pápa mexikói látogatására készült weboldalakat is támadták.

Nagyvállalatok biztonsági informatikusa volt az Anonymous nemzetközi hackerhálózat olasz vezetője, aki márciusban kétszer is betört a Vatikán számítógépes rendszerébe – derült ki az Il Venerdi olasz lapnak adott interjúból.

Az illető öltönyben ment az interjúra és leginkább menedzserhez hasonlított – írja az Il Venerdi, a La Repubblica napilap pénteki melléklete, amelynek sikerült megszólaltatnia az egész világon körözött hálózat egyik vezetőjét. A férfi elmondása szerint a szervezet nemzetközi irányításában is részt vesz.     A találkozó helyszíne egy dél-olasz kisváros volt. Az interjúalany életkorát és interneten használt nickname fedőnevét sem árulta el. Elmondta, saját édesanyja és barátnője sem tudja, hogy ő az Anonymous tagja.       Azt nem titkolta, hogy a múltban több nagy olasz állami és magánvállalat informatikusaként dolgozott, mégpedig a biztonsági szektorban. A hackerszervezet kereste meg és azért csatlakozott, mivel “az állam mindent eltitkol”.     Az Anonymous olasz csoportja márciusban órákra befagyasztotta a Vatikán hivatalos honlapját és betört a Vatikáni Rádió rendszerébe is, ahonnan ellopta és nyilvánosságra hozta a rádió munkatársainak személyes információit. Ez volt az első alkalom, hogy hackereknek sikerült behatolni a világ egyik legbiztonságosabb rendszerének tartott vatikáni szerverekbe.      Az olasz hackerek az idén bejutottak a Trenitalia olasz vasutak, az Enel energiaszolgáltató, az Equitalia adóhivatal informatikai rendszerébe is, de “a legnagyobb fogás az olasz rendőrség hálózata volt” – mondta az illető.       Bejelentette, hogy a következő hetekben “újabb nagy célpont” támadására készülnek. Magáról annyit mondott, hogy saját számítógépét biztonságosnak tartja, de nem létezik bevehetetlen rendszer. Mobiltelefonja a lehető legegyszerűbb és nem saját nevére vette. Szabadidejében a Carmina Buranát és a Pink Floyd együttest hallgatja.   Mindeközben folyamatos kibertámadásoknak teszik ki a pápai weboldalakat

A mexikói püspöki kar szóvivője mgerősítette pénteken, hogy az ő weboldaluk is elérhetetlenné vált. A hackerek ezzel párhuzamosan videóüzenetet tettek föl társadalmi honlapokra, azt magyarázva, hogy XVI. Benedek útja pártpolitikai célokat szolgál. Szerintük a Nemzeti Akciópárt támogatottságának növelése a szándék a júliusra kitűzött elnökválasztás előtt. A pápa érkezése pontosan egybeesik a választási kampány kezdetével – emelte ki a csoport nevében beszélő ismeretlen.A konzervatív Akciópárt jelöltje a legtöbb felmérés szerint tíz százalékkal le van maradva a baloldali Intézményes Forradalmi Párt jelöltje mögött. Az Anonymous szerint az egyházfő látogatására szánt pénzt sokkal jobban is elkölthetnék, hiszen Mexikóban ötvenmillió ember nyomorog. Ebből a pápa azonban semmit sem fog látni, mert úgy szervezik meg az útját, hogy ne találkozhasson a valósággal – mondták. A hackerek az üzenetben “nagy fekete póknak” nevezték a katolikus egyházat, amely szerintük számtalan bűnt követett el a történelem során, és kitértek arra, hogy a szervezett bűnözők tűzszünetet hirdettek a pápa tiszteletére.  XVI. Benedek közép-európai idő szerint szombaton 00.30-kor érkezett meg Guanajuato repülőterére. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés