Connect with us

technokrata

Netes szavazáson dőlhet el a miskolci villamosok színe

kep_9

Dotkom

Netes szavazáson dőlhet el a miskolci villamosok színe

Interneten lehet szavazni az új miskolci villamosok színére; Kriza Ákos, a város polgármestere voksolásra buzdítja a borsodi megyeszékhely lakóit, hogy ők döntsék el a 31 új jármű színét.

Az érdeklődők a projekt hivatalos honlapján, a www.zoldnyil.hu oldalon adhatják le voksaikat a nekik leginkább tetsző színkombinációra. A gyártó hat színvariációt tervezett, ezek közül lehet kiválasztani a Miskolchoz leginkább illőt. A szavazatokat április 1-ig várják – tájékoztatta Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t csütörtökön.
A borsodi megyeszékhely zömmel uniós forrásból, csaknem 19 milliárd forintból vásárolja a villamosokat, amelyeket cseh Skoda konszern érdekeltségébe tartozó Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. gyárt. A csehországi Plzenben gyártják a Miskolcra szánt, teljes egészében alacsony padlós, klímás és számítógép-vezérelt Skoda 25T típusjelű villamosokat, az első két prototípust 2014 februárjában kell a cégnek leszállítania, utána havonta 3-3 járművet, az utolsót pedig 2015 februárjában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle