Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netes szavazáson dőlhet el a miskolci villamosok színe

Dotkom

Netes szavazáson dőlhet el a miskolci villamosok színe

Interneten lehet szavazni az új miskolci villamosok színére; Kriza Ákos, a város polgármestere voksolásra buzdítja a borsodi megyeszékhely lakóit, hogy ők döntsék el a 31 új jármű színét.

Az érdeklődők a projekt hivatalos honlapján, a www.zoldnyil.hu oldalon adhatják le voksaikat a nekik leginkább tetsző színkombinációra. A gyártó hat színvariációt tervezett, ezek közül lehet kiválasztani a Miskolchoz leginkább illőt. A szavazatokat április 1-ig várják – tájékoztatta Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t csütörtökön.
A borsodi megyeszékhely zömmel uniós forrásból, csaknem 19 milliárd forintból vásárolja a villamosokat, amelyeket cseh Skoda konszern érdekeltségébe tartozó Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. gyárt. A csehországi Plzenben gyártják a Miskolcra szánt, teljes egészében alacsony padlós, klímás és számítógép-vezérelt Skoda 25T típusjelű villamosokat, az első két prototípust 2014 februárjában kell a cégnek leszállítania, utána havonta 3-3 járművet, az utolsót pedig 2015 februárjában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés