Connect with us

technokrata

Magyar gépipari cégek az utrechti „ESEF 2012” szakkiállításon

GITP20100310VNU0617 (1)

Dotkom

Magyar gépipari cégek az utrechti „ESEF 2012” szakkiállításon

Magyar gépipari cégek 2010. után második alkalommal vettek részt a Benelux régió legnagyobb ágazati rendezvényén, a „ESEF 2012” szakkiállításon. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által támogatott standon 7 hazai gépipari beszállító KKV mutatkozhatott be és bővíthette ügyfélkörét holland és belga potenciális vevőkkel.

Közel 600 kiállító részvételével, a hollandiai Utrechtben 2012. március 13-16 között rendezték meg az „ESEF 2012” és „Techni-Show 2012” szakkiállításokat, amelyek együttesen a Benelux régió legnagyobb és legfontosabb gépipari beszállítói rendezvényének számítanak. A kiállításon a beszállítói ágazat teljes spektruma (fémipar, fémmegmunkálás, folyamatszabályozás, szerszámkészítés) bemutatkozott. A résztvevők és a szakmai látogatók egyaránt sikeresnek értékelték a rendezvényt, ami figyelemre méltó, hiszen a gazdasági válság, a nemzetközi kereskedelmi forgalom visszaesése a gépipart különösen érzékenyen érintette.

Az ágazat kitörési pontjai a hatékonyság növelésben, a különféle költségcsökkentő megoldásokban rejlenek, ezért is fogadta kiemelt érdeklődés a kiállításon bemutatott különféle innovatív újdonságokat. A kiállítást négy nap alatt mintegy 30 ezer látogató kereste fel.

A kiállító magyar vállalatok a rendezvényen számos új potenciális partnerrel folytattak tárgyalásokat. Intenzív érdeklődés mutatkozott többek között a Boskrom Kft., a Vime-Coo Kft., a Váradi Metal, Strausz Metal Kft. és az Unitrade M&M termékei iránt. A kiállításon a közép-európai országok közül Magyarország mellett Csehország is önálló standdal vett részt.

A rendezvényen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) számos beszállítói igényt is feltárt, így a jövőben lehetősége nyílik több magyar KKV-nak arra, hogy hollandiai kapcsolatokat építsen ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek