Connect with us

technokrata

Adományokból újult meg a devecseri Vackor óvoda

ovi1

Dotkom

Adományokból újult meg a devecseri Vackor óvoda

Március 9-én ünnepélyes keretek között átadták Devecserben a felújított óvodaépületet, amelyet adományokból és a Belügyminisztérium 13,7 millió forintos pályázati támogatásából varázsoltak újjá. A Vackor óvoda újjáépítésének támogatói között volt a Würth Szereléstechnika Kft. is. A cég a tornaterem felújításához járult hozzá.

A teljesen megújult Vackor óvoda Devecseren példaértékű összefogás eredménye. A beruházáshoz többek között a Würth Szereléstechnika Kft. is segítséget nyújtott, adományával a tornaterem felújításához járult hozzá. A vörösiszap-katasztrófa után a Würth Szereléstechnika Kft. országos összefogásra hívta fel a partnerei figyelmét, hogy a Würth-tel közösen támogassák a bajba jutottakat.
 Az adományoknak és a minisztériumi támogatásnak a felújítási munkák során vették nagy hasznát: kicserélték az épület ötvenéves tetőszerkezetét, a külső falakat szigetelték, új nyílászárókat építettek be, valamint felújították a vizesblokkokat, a villanyhálózatot és a fűtésrendszert is, ételliftet szereltek be. A Würth-nek köszönhetően pedig új burkolatot kapott a Vackor óvoda tornaterme.

 A korszerű épületet ünnepélyes keretek között március 9-én adták át az óvodásoknak. Az ünnepség díszvendége volt Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, de természetesen az adományozó cégek képviselői is jelen voltak az átadáson. A Würth-öt Vörös Ágnes marketingvezető képviselte, aki 2010 decemberében már ellátogatott Devecserre, hogy átadja az óvoda vezetőjének, Szabóné Bakos Katalinnak az adományt kisebb ajándékok kíséretében.

„Örömünkre szolgál, hogy segíteni tudtunk az óvoda felújításában” – mondta el Vörös Ágnes. Tállai András önkormányzati államtitkár az ünnepségen beszédében kifejtette, az új óvoda nem csupán csak egy épület, hanem azt üzeni a devecserieknek, hogy az élet megy tovább. Az óvoda igazgatónője elmondta, hogy a katasztrófa utáni körülményekhez nehéz hozzászokni, és sok időre lesz szükség ahhoz, hogy fel tudják dolgozni az itt élő emberek a történteket. Ennek ellenére megpróbálnak bizakodóak maradni, hiszen az élet folytatódik, még Devecseren is.

„Jó érzés, hogy a felújításra adott adományunkkal nemcsak a gyerekeket juttattuk hozzá egy modern tornateremhez, hanem hitet is adtunk az itt élőknek ahhoz, hogy az újrakezdés lehetséges” – tette hozzá a Würth Szereléstechnika Kft. marketingvezetője. „Minden apró segítség könnyebbé teszi a devecserieknek a vörösiszap-katasztrófa okozta trauma feldolgozását, hiszen a cél, hogy minél hamarabb visszatérjen az élet a normális kerékvágásba” – vélekedett a vezető.

 

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek