Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Anonymous-nak semmi se szent

Dotkom

Az Anonymous-nak semmi se szent

Újabb támadással bénította meg a Vatikán honlapját hétfőn az Anonymous nemzetközi hackerhálózat, amelynek március 7-én egyszer már sikerült áthatolnia a vatikáni komputeres biztonsági rendszeren.

A hétfői támadás több órán keresztül működésképtelenné tette a www.vatican.va honlapot. A pápai állam weboldala ellen az utóbbi egy hét alatt  ez volt a nemzetközi hackerhálózat második támadása A hackerek ezúttal nem elégedtek meg a honlap blokkolásával.     A hackerek a vatikáni szerverekben tárolt adatokat is megszerezték: hozzájutottak a Vatikáni Rádió szerkesztőségeiben dolgozók számítógépen használt belépési jelszavaihoz, majd ezeket közzétették az Anonymous olasz blogján. Közöttük voltak a Vatikáni Rádió magyar adása munkatársainak passwordjei is.
A blogon megjelent közlemény szerint az Anonymous így büntette a Vatikáni Rádiót a Róma közelébe telepített hatalmas antennák okozta elektromágneses sugárzásért. A környéken élők az utóbbi években arról számoltak be, hogy megszaporodtak a leukémiás (fehérvérűség) megbetegedések az adóberendezés közelében lakó családok körében. Emiatt többen bírósághoz fordultak. Ezt követően a Vatikán magától csökkentette az adók teljesítményét és a műsorszórási időt. A rádióadó illetékesei ellen a túl magas sugárzási szint miatt indított perben egy olasz bíróság végül felmentő ítéletet hozott.     Március 7-én történt meg először, hogy hackereknek sikerült behatolni a világ egyik legbiztonságosabb rendszereiként ismert vatikáni szerverekbe. Olasz sajtóértesülések szerint az Anonymous már tavaly augusztusban is próbálkozott, akkor eredménytelenül. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés