Connect with us

technokrata

Sikeresnek értékelte az NMHH a WRC 12-t

talking on mobile

Dotkom

Sikeresnek értékelte az NMHH a WRC 12-t

Az NMHH 2012. március 7-én több mint 40 hazai szakértő számára tartott beszámolót a WRC 12 Rádiótávközlési Világértekezlet határozatairól.

Dr. Kolláth Gábor az NMHH főigazgató-helyettese bevezetőjében megköszönte az IVSZ magas szintű munkáját és fontosnak nevezte az iparág képviselői, illetve a hatóság közötti együttműködést, mely támogatta a magyar delegáció felkészülését is a világértekezletre.
Dr. Pados László a delegáció tagjaival, Dr. Grad Jánossal, Simon Gyulával valamint Dr. Bajó Józseffel, – A WRC 12 napirendi pontját követve -közösen áttekintette az elért eredményeket, a szabályozás változásait. A rádióspektrum jövőbeni felhasználási lehetősége szempontjából a világértekezlet fontos útmutatást adott a szolgáltatók és a gyártók számára egyaránt.  Az elfogadott rádiótávközlési irányelvek , melyek a világ összes országának kompromisszumán alapulnak, mind az európai mind a NATO javaslatokat tartalmazzák.

A korábban elfogadott napirenden felül, felmerült a 694-790 MHz sáv, műsorszóráson kívüli, egyéb célú felhasználásának vizsgálata is. Erről a következő világértékezleten hoznak végleges döntést, az addigra rendelkezésre álló műszaki elemzések ismeretében.  Dr. Kolláth Gábor összefoglalójában megköszönte az érdeklődést, és kérte a jelenlévő szakmai szervezeteket, kábeltelevíziós szövetségeket, mobil és műsorszóró szolgáltatókat, hogy továbbra is vegyenek részt a hazai rádiótávközlés jövőjét formáló közös munkában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek