Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar megoldás hódít Európában és Amerikában

Dotkom

Magyar megoldás hódít Európában és Amerikában

A magyar Metapay és az USA-ban, Kanadában, valamint az Egyesült Királyságban is jelen lévő Intellitix stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

Az elmúlt években megismert Metapay Fesztiválkártya megoldás a globális fesztivál piacon is megjelenik 2012-ben: a rendezvények elektronikus beléptetésében világpiac vezető Intellitix-el kötött megállapodás eredményeként a Metapay európai és amerikai rendezvényeken is biztosít majd készpénzmentes szolgáltatásokat.

Pénteken Londonban az ILMC nemzetközi fesztivál szakkonferencián a Metapay és az Intellitix stratégiai együttműködésről szóló megállapodást írt alá, így a rendezvénypiac két igen dinamikusan növekvő szektorát lefedő piacvezető megoldásszállítók mostantól együtt dolgoznak .

-Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan szolgáltatást alakítottunk ki, amely a világpiacon is eladható. Magyar fejlesztők, magyar menedzserek, magyarországi tőke felhasználásával teremtettek egy globálisan is értékesíthető terméket. A Metapay sikere valódi magyar siker sztori. Különösen izgalmas számunkra, hogy a fesztiválok világában piacvezető beléptető rendszer szállítóval dolgozhatunk együtt. – mondja Lévai Gábor, a Metapay szolgáltatást üzemeltető Meta-MPI Kft ügyvezetője

A Metapay a világon azon kevés független pénzügyi-informatikai szolgáltató cég egyike, amely 2010 óta folyamatosan és biztonságosan szolgál ki különböző szabadtéri, alkalmi fesztiválokat készpénzmentes fizetési megoldással. 2011-ben több mint négymillió tranzakciót bonyolított le öt különböző fesztivál helyszínen Magyarországon, többek között a Szigeten, a Heineken Balaton Sound-on és a Volt-on. Ezzel a teljesítményével a Metapay ma a világ legnagyobb rendezvény „készpénzmentesítő” vállalkozása.

Az Intellitix különböző fesztivál eseményeken biztosít elektronikus beléptetéssel kapcsolatos megoldásokat. Tavaly 1 millió rádió-frekvenciás azonosítót (angolul: RFID-tag-et) tartalmazó karszalagot bocsátottak ki amerikai fesztiválok többségén, többek között a nemzetközileg is ismert Lollapalooza fesztiválon és más rendezvényeken, mint a Coachella, Bonnaroo és az Austin City Limits.

-A készpénzmentes fizetési rendszerek – amelyek számtalan előnyt kínálnak az esemény szervezőknek – alapvetően átformálják a fesztivál-szervezést. A két cég együttműködése meggyorsítja az új lehetőségek kihasználását – mondja Serge Grimaux, az Intellitix vezetője.

A Metapay a magyar tudás-export részévé is válik ezzel a megállapodással: az Intellitix a fizetés-kezelés rendszerét a Metapay-től veszi át.

A két cég tevékenységi köre harmonikusan egészíti ki egymást. Az Intellitix főleg a beléptetési rendszerek fejlesztésére koncentrált, míg a Metapay a fesztiválokon való fogyasztást könnyítette meg készpénzmentes rendszere kifejlesztésével.

Az Intellitix a Metapay szolgáltatásaival megerősítve, 2012 nyarán összesen 3 millió azonosító kibocsátását és használatát tervezi  Észak-Amerikában és Európában. A cégek közös szolgáltatásaikkal a fesztivál szervező stábok kiszolgálásán és a beléptetés biztosításán túl a fesztiválok közösségi média felületeken való támogatásában is részt vállalnak majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés