Connect with us

technokrata

Felhő a cégben: minden, amit tudni akartál az üzleti felhőszolgáltatásokról

cloud-computing

Dotkom

Felhő a cégben: minden, amit tudni akartál az üzleti felhőszolgáltatásokról

Mit is jelent egy cég számára a felhő a gyakorlatban?

Sokan hallottak már a felhő, vagy más néven cloud-alapú megoldásokról, de kevesen ismerik fel azt a hozzáadott értéket, amit a felhőszolgáltatások egy vállalkozás számára jelenthetnek.

A felhő ugyanis nem más, mint az idő és a hely dimenzióktól való állandó függésünkre adott egyszavas válasz: valamennyi céges szolgáltatásunk – a levelezés, céges naptár, weboldal, vállalatirányítási rendszer, stb – egy távoli szerveren való futtatása úgy, hogy azokat mindig, mindenféle eszközről elérhetjük. Biztonságosan és olcsón.

A felhő az eddigi megoldásainktól annyiban tér el, hogy nincs szükség drága szerverek és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek vásárlására, nem kell hónapokat küzdenünk egy-egy rendszergazdával annak érdekében, hogy működjön a céges levelezés, egyéb szolgáltatások. Ezt ugyanis már helyettünk megtették a felhőszolgáltatók: egy olyan optimális, fenntartható és biztonságos környezetet kínálnak a cégek számára, melyek mérethatékonyságuknál fogva minden eddiginél olcsóbban teszik lehetővé a már megszokott szolgáltatások használatát, mindig, minden eszközről elérhetően.

A különbség az eddig megszokottakhoz képest csupán az, hogy nincs szükség se kezdeti, se későbbi beruházásokra: az általunk kiválasztott szolgáltatástól és alkalmazásoktól függően egy olcsó havidíjas konstrukció az, amire le kell szerződnünk a szolgáltatóval, melynek keretében az állandó rendelkezésre állás mellett szoftveres és hardveres biztonságot is vásárolunk. Merthogy innentől kezdve azon túl, hogy olcsóbbá válik a céges informatikai infrastruktúra üzemeltetése, az emberi kockázatot is minimalizáljuk azzal, hogy professzionális szolgáltatóra bízzuk a karbantartási teendőket, aki ezért – és adatainkért, a szolgáltatás működéséért – teljes körű felelősséget is vállal.

Kipróbálná? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle