Connect with us

technokrata

Egyre többet támadják az adatbázisokat

hacker-nasa

Dotkom

Egyre többet támadják az adatbázisokat

Újabban már nemcsak az internetes oldalakat támadják, hanem egyre inkább a mögöttük lévő adatbázisokat, ahonnan bizalmas információkat szereznek meg a csalók, Legjobb példa erre a tavalyi adatbázislopás, miután több ezer bankkártyát kellett letiltani és lecserélni.

Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az adatok 75 százalékát adatbázisokból lopják el, és ez az arány folyamatosan nő. Nehezíti a védelmet, hogy a nagyvállalatok többféle alkalmazást is használnak, ezért nem egyszerű hatékonyan védeni az adatbázisokat. Lehetőséget ad a lopásra is, hogy a cégek sokszor megfeledkeznek a belső visszaélésekkel szembeni védelemről.

Hangsúlyozta, hogy az üzleti biztonság megteremtése ma már létkérdés. Ezt mutatják azok a megrendelések, amelyeket például a pénzügyi, illetve telekommunikációs szektorból kap a vállalat. A kft. fejlődését mutatja, hogy a Noreg tavaly 604 millió forintos, a 2010. évinél 25 millióval nagyobb bevételt ért el, s tartotta a korábbi évekre jellemző 20-25 millió forintos nyereségét. A társaság bevétele 50-50 százalékban származik a termékek és szolgáltatások eladásból. Kőrös Zsolt szerint a biztonsági piacot az is jellemzi, hogy bár egyre több cég ismeri fel a védelem szükségességét, de nem biztos, hogy többet költ rá mint korábban. Részben azért sem, mert nagyon kemény árharc folyik a piacon, s előfordul, hogy a nagynevű cégek az eredeti ár 20 százalékáért nyerik el a szolgáltatási megbízást. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek