Connect with us

technokrata

Videóvásárlás indul Kínában

safe-online-shopping

Dotkom

Videóvásárlás indul Kínában

A vásárlói élményt javítandó a jövő héttől videóklippeken látható termékekre kattintva is bevásárolhatnak a legnagyobb virtuális vásártéren a kínaiak, ugyanis nem ritka, hogy órákig állnak sorban egy-egy magyarországnyi lakosságú nagyvárosban.

Kínában eddig ismeretlen vásárlási lehetőséggel jelentkezik az elektronikus kereskedelem piacát uraló Alibaba Csoport. A jövő héttől az interneten vásárlók videoklippeket nézve, közvetlenül az azon látható termékekre kattintva is virtuális kosarukba tehetik az érdeklődésüket felkeltett árucikkeket.  A próbaüzem fehérneműt és női ruházatot kínáló videókkal indul majd, ezek ugyanis az online vásártér leginkább keresett termékek közé tartoznak, ezt követően a következő hónapok során fokozatosan bővítik a videóvásárlással beszerezhető termékek körét.
Az újítással az internetes kereskedelem 80 százalékát magának tudó Alibaba nemcsak új vásárlókat kíván szerezni, de – saját bevallása szerint – a vásárlói élményt is gazdagítani kívánja. Míg korábban ugyanis főleg az akciós árajánlatok miatt vásároltak interneten a kínaiak, ma már inkább a kényelem és a vásárlói élmény miatt választják az elektronikus boltokat. Az internetezők számának növekedésével pedig az elektronikus kereskedelem is virágzik a kelet-ázsiai országban. Tavaly 194 millió kínai vásárolt az interneten, az összes internetező 37,8 százaléka. Az Alibaba Csoport online vásártere, a Taobao több bevételt könyvelt el, mint az öt legnagyobb hagyományos bolt együttesen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle