Connect with us

technokrata

A Kodak mindent elad

kodakgalleryapp2

Dotkom

A Kodak mindent elad

A csődvédelem alatt álló nagy múlttal rendelkező Kodak nemrég kénytelen volt lemondani arról, hogy az Oscar-gálát a Kodak Theather-ben tartsák, most pedig, mondhatni bagóért, eladja a Kodak Gallery-t a Shutterfly-nak.

Annyira kevés pénzt ajánlottak érte, hogy az igazából semmire se lenne elég. Egy jól menő hollywood-i színésznek az egyfilmes gázsijáért cserélhet gazdát a Gallery ugyanis a Shutterfly 24 millió dollárt adna érte.

A Kodak Photo Gallery online képmegosztó szolgáltatás volt, amit a jobb időkben 75 millióan is használhattak volna, de a csődbement-csődvédelem alatt álló Kodak most inkább eladna, így, ha minden igaz, akkor a cég befogadta a Shutterfly 23.8 millió dolláros ajánlatát. Az üzlet lebonyolítása azonban még nem ért véget, ugyanis a Kodak várja még mások jelentkezését is a kész online fényképmegosztójáért, így talán sikerül feljebb strófolni annak árát. Ha a Gallery a Shutterfly-hoz kerül, abban az esetben azok a meglévő felhasználók, akik ezt a szolgáltatást a Kodak égisze alatt használták és kellemetlennek érzik a szolgáltató váltást, kérhetik fiókjuk törlését és azt is, hogy a feltöltött képeiket DVD-n megkapják az új tulajdonostól.

A Kodak jelenleg el szeretné hagyni a digitális fényképezést és a hozzá tartozó termékek gyártását és inkább a vállalati szolgáltatások és az asztali nyomtatók irányába összpontosítana.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle