Connect with us

technokrata

Hivatalos a magyar YouTube

Dotkom

Hivatalos a magyar YouTube

Immár hivatalosan is magyar YouTube-on élvezhetjük a videózást holnaptól.

Március elsejétől már a youtube.hu oldalon keresztül is elérhető videomegosztón magyar, lokalizált tartalmak fogadnak majd bennünket. A holnaptól induló újítás kiemelt helyen kezeli majd a legnépszerűbb hazai videókat, illetve a főoldalon is magyar tartalmakkal fogad majd bennünket. Ez a változás nyilvánvalóan fontos a tartalomsugárzók és a hirdetők számára egyaránt, de felhasználói oldalról sem elehanyagolható, hiszen kishazánk nagy YouTube-ozo: a magyar netezők mintegy 27 százaléka néz meg minden nap valamilyen videót a megosztóportál közreműködésével, ami nem kevesebb mint havi 2,7 millió látogatót jelent.
Érdekes, hogy az említett hazai vonatkozású domaint már 6 évvel ezelőtt lefoglalta a Google, azonban csak mostanra jött el a változás ideje. Ez a változás természetesen azzal is együtt jár, hogy immár alapértelmezett országként is beállítható lesz Magyarország, ami a külföldön élő magyarok szempontjából igen kellemes változás.
Ami pedig a jogdíjas tartalmakat illeti, természetesen a YouTube az Artisjusszal és számos magyar zenei kiadóval is megállapodott – így mindenki jól járhat a magyar YouTube-bal, ha az adott videókhoz például hirdetések is megjelennek.
Természetesen nem maradnak ki a tartalomszolgáltatók sem a YouTube bizniszből: már most született megállapodás a köztévével, illetve a TV2-vel is – mely utóbbi eredményeképp immár hivatalosan kerülhetnek majd fel a videómegosztó oldalára a Megasztár műsor produkciói.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin