Connect with us

technokrata

Mac-támogatással érkezik az új Novell ZENworks 11 verzió

Dotkom

Mac-támogatással érkezik az új Novell ZENworks 11 verzió

Az új verzióval teljes körű Mac eszközkezelés válik lehetővé.

A Novell bejelentette, hogy elérhetővé vált megújult rendszerfelügyeleti megoldása, a Novell ZENworks® 11 Support Pack 2. Az új verzióval teljes körű Mac eszközkezelés válik lehetővé: biztosítja az Apple gépek távoli vezérlését, az automatizált szoftvertelepítést és -frissítést. Ebben a kiadásban mutatkozik be az adatok titkosítását leegyszerűsítő Full Disk Encryption szoftver, amely teljes mértékben integrált a ZENworks 11 architektúrával, ezért ugyanazt az egységesített konzolt, szervert és ügynökalkalmazást használja. A frissítés emellett új változatokat tartalmaz az egységes platformba integrált ZENworks Configuration Management, ZENworks Patch Management, ZENworks Asset Management és ZENworks Endpoint Security Management megoldásokból.

„A Support Pack 2-vel kiegészült ZENworks 11 minden szempontból megfelel az elvárásoknak. A rendszergazdák egyetlen felügyeleti konzolról, minden eddiginél egyszerűbben tarthatják fenn a biztonságos működéshez szükséges felügyeletet, frissíthetik az alkalmazásokat, és követhetik nyomon a szoftverlicencek megfelelőségét, miközben a felhasználók zavartalanul végezhetik munkájukat” – nyilatkozta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

Amint arra egy Forrester-kutatás is rámutatott nemrégiben, az 1000 főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatok 46 százalékánál használnak Apple számítógépeket, ami két év alatt több mint 50 százalékos növekedést jelent. A ZENworks 11 Support Pack 2 az Apple gépek teljes körű támogatását biztosítja a vállalatok számára, a Mac eszközökhöz elérhető távoli felügyelet és eszközkezelés, a Mac OS X javítások és Mac csomagok telepítése révén. A ZENworks 11 Support Pack 2 egyszerűséget és rugalmasságot kínál a szervezeteknek a különböző platformokon történő eszközkezelésben.

A ZENworks 11 Support Pack 2 helytől és felhasználói szerepkörtől függően, folyamatosan szabályozza a biztonsági beállításokat az eszközök, a konfigurálás, a javítások, a végpont-biztonság, valamint a Full Disk Encryption titkosítás kezelése révén. Ha probléma jelentkezik a szervezet egyik részlegében, ez a megoldás lehetővé teszi az informatikusoknak, hogy kezeljék azt, és megvédjék a szervezetet a biztonsági kockázatoktól anélkül, hogy megzavarnák a többi alkalmazott munkafolyamatait.

A ZENworks 11 Support Pack 2 új szolgáltatásai:

  • ZENworks Full Disk Encryption: Magas szintű biztonságot kínál a hagyományos megoldások felügyeleti nehézségei nélkül. Egyszerűsíti és automatizálja a teljes géppark biztonságossá tételét, emellett központosított kulcskezelést biztosít, hogy a szakemberek távolról is tudjanak segíteni a felhasználóknak, és bárhonnan elháríthassák az esetleges hibákat.
  • Integrált Mac eszközkezelés: Lehetővé teszi a rendszergazdák számára a Mac eszközök felügyeletét a Windows és Linux környezetekben is használt, ismerős eszközökkel. Tartalmazza a Mac eszközök távoli vezérlését, az automatizált szoftvertelepítést és -frissítést, valamint az eszközkezelési funkciókat.
  • Novell Endpoint Protection Suite: A meglévő Novell Endpoint Lifecycle Management Suite biztonságközpontú kiegészítő csomagja, amelynek részét képezi a ZENworks Full Disk Encryption és a díjnyertes ZENworks Endpoint Security Management, választható ZENworks Patch Management előfizetéssel – mindezt kedvezményes ajánlott kiskereskedelmi áron.
  • Novell Total Endpoint Management Suite: Átfogó csomag, amely segíti a vállalatokat, hogy zökkenőmentesen, egy közös eszközkészlettel felügyeljék és biztosítsák a végpontok védelmét. Ez a csomag egyesíti a Novell Endpoint Lifecycle Management Suite és a Novell Endpoint Protection Suite termékeket.

Elérhetőség

A Novell ZENworks 11 Support Pack 2 2012. márciusban jelenik meg. A kedvezményes bevezető árról az érdeklődők a Novell Magyarországtól kérhetnek információt telefonon vagy interneten keresztül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom