Connect with us

Beperelték a Twittert Ausztráliában, Angliában viszont hős lett a szolgáltatóból

slide_issue_36330

Dotkom

Beperelték a Twittert Ausztráliában, Angliában viszont hős lett a szolgáltatóból

Egy ausztráliai férfi pert indított a Twitter ellen, miután a közösségi oldalon hamisan vádolták egy tévés személyiséget támadó blog üzemeltetésével – írta internetes oldalán a The Telegraph című brit napilap pénteken.

Joshua Meggittet maga az állítólagos célpont, Marieke Hardy író és televíziós személyiség nevezte meg gyűlöletkeltőként a Twitteren. Az üzenetet Hardy több mint 60 ezer követője közül jó néhány tovább is adta. Bár Meggitt megegyezett egy 15 ezer ausztrál dollárra (csaknem 3,5 millió forintra) rúgó kártérítésben Hardyval a rágalmakért, ez nem elég neki, s most a Twittert vette célba. Míg az amerikai törvények jogi védettséget biztosítanak a Twitterhez és a Facebookhoz hasonló “interaktív számítógépes szolgáltatásoknak”, az ausztrál jog szerint azok felelőssé tehetőek a felhasználóik által közölt tartalmakért. Peter Black ausztrál internetjog-szakértő szerint ha a Twitter-ügyben elmarasztaló ítélet születik, az azt jelzi, hogy a rágalmazási törvény sürgős változtatásra szorul.  Ez lesz az első, ausztrál jogszabályok szerint lefolytatott per a Twitter ellen.
Eközben a mikroblogoldal Nagy-Britanniában a kizsákmányoltak szószólójának szerepét játssza, méghozzá meglehetősen nagy hallal, a Tesco áruházlánccal szemben. A Twitter hívta fel ugyanis a figyelmet egy különös álláshirdetésre, amelyben a Tesco éjszakai műszakra keresett dolgozót, aki a munkanélküli-segélyen és alapvető kiadásainak fedezésén kívül semmit nem kapott volna. A Jobseekers’ Plus honlapján megjelent üzenet nagy felzúdulást keltett az interneten, s többen azzal vádolták a Tescót, hogy “az adófizetők pénzén akar fizetetlen munkaerőt alkalmazni”.

Az áruházlánc közleménye szerint a Jobseekers’ követett el hibát, mivel a hirdetés eredetileg munkanélkülieknek készült, akik munkatapasztalatra tehettek volna szert a Tescónál, garantált állásinterjúval a “gyakorlat” végén. A hipermarket saját elmondása szerint eddig 300 embernek adott állást ilyen módon. Erre a kormányzati munkaprogram keretében lehetősége is van. Nagy-Britanniában a klasszikus munkanélküli-segélyt az úgynevezett munkakeresők járadéka váltotta fel, amelyet csak akkor kaphat meg a munkanélküli, ha bizonyítottan állást keres, vagy munkaerőpiaci helyzetét javító képzéseken, gyakorlatokon vesz részt.
 A szakszervezetek korábban felszólították a nagyobb áruházláncokat, hogy vonuljanak ki a kormányzati programokból, és ne így próbáljanak szert tenni olcsó munkaerőre. A Tesco ugyanakkor nem osztja ezt a nézetet, szerinte a tapasztalatnak, amit a munkanélkülieknek nyújt, értéke van a piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő