Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virágzik a luxustermékek on-line kereskedelme Kínában

Dotkom

Virágzik a luxustermékek on-line kereskedelme Kínában

Csaknem 70 százalékkal nőtt a luxuscikkek internetes kereskedelme 2011-ben Kínában, a következő években, éves szinten 30 százalékos bővülés várható.

A 2010-es 6,4 milliárd jüanról (224 milliárd forint) tavaly 10,7 milliárd jüanre (374 milliárd forint) nőtt a luxustermékek on-line kereskedelme Kínában – derül ki az internetes trendeket vizsgáló iResearch felméréséből. A bővülés a következő években biztosan folytatódik, az értékesítés 2015-re akár a 37 milliárd jüant (1,3 ezer milliárd forint) is meghaladhatja. Ez azt jelenti, hogy a luxuscikkek adásvétele Kína világhálón bonyolított kereskedelmének akár 8 százalékát is kiteheti majd.
“A internetes luxuscikkek piaca még szerény méretű az országban. Mi az iparág robbanására várunk” – fogalmazott Csen Hsziao (Chen Xiao), az ihaveu.com luxustermékeket árusító oldal alapítója a China News Weekly kínai magazinnak. A “robbanáshoz” az árukínálat bővítésére lesz szükség, jelenleg ugyanis főleg táskákat, ékszereket és órákat kínálnak az interneten. A további iparági lendületet ezen túl a vámok és a fogyasztási adó csökkentése segítené, melyre a kereskedelmi minisztérium szóvivője, Jao Csien (Yao Jian) korábban már ígéretet tett.


Jelenleg mintegy 173 millióan vásárolnak interneten az országban, számuk 2014-re 350 millióra nőhet. Az amerikai Boston Consulting Group szerint a kelet-ázsiai ország – az Egyesült Államokat megelőzve – 2015-re a világ legnagyobb e-kereskedelmi piacává válik. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés