Connect with us

Hirdetés

technokrata

Február végétől megújul a Sulinet portál

Dotkom

Február végétől megújul a Sulinet portál

Február végétől megújul, és közösségi szolgáltatásokkal bővül a tízéves Sulinet portál – közölte Koplányi Emil, az Educatio Nonprofit Kft. digitális pedagógia osztályának munkatársa pénteken Szegeden.

Az elmúlt években az online szolgáltatások terén a közösségi funkciók, a web 2.0-es lehetőségek alapvető elvárássá váltak, ebbe az irányba mozdul el az új Sulinet portál is – mondta a szakember a háromnapos Sulinetwork 2012 Konferencia megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az új portálon – amely február végétől lesz elérhető – a közösségi együttműködés, tartalommegosztás, értékelés lesz a legfontosabb. Míg a korábbi portál központi információs és tananyag szolgáltatási funkciót látott el, az új oldalon a pedagógusok is megoszthatják majd saját fejlesztésű tartalmaikat, oktatási munkájuk során összegyűlt tapasztalataikat – közölte Koplányi Emil. A portálon továbbra is elérhetők maradnak a népszerű digitális tananyagok, de tanárok olyan könnyen használható eszközöket is kapnak, amelyek segítségével átalakíthatják, kibővíthetik ezeket, hozzákapcsolhatják például saját képeiket vagy kísérletükről készített filmjüket – tudatta a szakember. Hozzátette: pedagógus a tananyaghoz feladatokat is írhat, majd az egészet megoszthatja diákjaival vagy tanárkollégáival.

A Sulinet portál nem a népszerű közösségi oldalakkal kíván versengeni, hanem oktatási gyűjtőportállá válva segíti majd a pedagógusok munkáját és a diákok tanulását – fogalmazott a szakember.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés