Connect with us

technokrata

Különleges alakulat jött létre Csehországban a számítógépes kalózok ellen

Dotkom

Különleges alakulat jött létre Csehországban a számítógépes kalózok ellen

Határozottabban és az eddigieknél szakszerűbben kíván harcolni a számítógépes kalózok ellen a cseh rendőrség, amely e célra speciális egységet hozott létre.

“Az egységnek jelenleg öt tagja van, számítógépes szakértők és elemzők, akik szorosan együttműködnek a rendőrség további szakosított osztályaival és a Biztonsági Információs Szolgálattal (BIS)” – nyilatkozott a számítógépes bűnözés osztály keretében megalakult csoport kapcsán Pavla Kopecká rendőrségi szóvivő a Právo című napilap szerdai kiadásában.
A speciális egység létrehozásának közvetlen kiváltó oka az, hogy a hackerek tiltakozásul a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Agreement – ACTA) ellen támadásokat intéztek a cseh kormány, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) és néhány intézmény weboldalai ellen. A támadások következtében az interneten nyilvánosságra kerültek az ODS és néhány intézmény személyi adatbázisai. A támadásokat az Anonymous csoport vállalta magára. A rendőrségi szakértők most elemzik a támadásokat. Kopecká szerint rábukkantak bizonyos nyomokra, de tekintettel a folyamatban lévő vizsgálatokra ezekről nem kívánt beszélni.

A Právo azt írta, hogy a cseh rendőrségnek a munka hatékonysága érdekében korszerűbb és nagyobb teljesítményű számítógépekre is szüksége lenne, de ezekre egyelőre nincs pénz. Csehországban széleskörű tiltakozásokat váltott ki a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás aláírása, minek következtében a kormány egyelőre felfüggesztette a ratifikációs folyamatot. MTI

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda
P30 Pro

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett a legjobb kamerás okostelefon

2019. november 13. szerda

Dotkom